Posts Categorized: PETRA TIPSAR

Tips och trixs. DYI, Produkter eller bra köp. Även rengöring, organisera och sortera.

Söndag och Smartasaker.

Shit. Jag har haft en sån ångest över att jag låtit mitt senaste inlägg före idag ligga uppe som senaste. Det var ju väldigt deppigt, och kanske tror folk att jag alltid går runt och är ledsen. Det är inte riktigt så. Jag är mest ledsen i samband med händelser. Så de senaste dagar nu har jag varit på topphumör och ordnat fint här hemma. Jag har skaffat en korg till alla mina småsaker så jag ska slippa bära runt på allt i händer och fickor. Man behöver ju ha massa saker med sig runt i huset; vattenflaska, sax, mobiltelefon, babymonitor, tofsar, hårborste, tuggummi och en himla massa andra småsaker. Jag köpte min grymma vedkorg från Jula för 199:-. Jag tror nog jag ska köpa minst en till som jag kan ha typ trädgårdsredskap i eller något. Jag känner mig ju nästan lika påhittig och kreativ som Ernst. Med en liten hint av Ivan Pavlov där jag traskar runt i mina Crocs, min trapper-hat, min korg med en visselpippa på ett snöre. Jag visslar ofta in hundarna när de springer och skäller så vet de att de får godis (en hundgodispåse finns naturligtvis i korgen). Men Stella är extremt opålitlig och speciellt nu när hon snart börjar löpa. Hon ska ut och busa med varje hund som passerar. Speciellt förtjust är hon i grannens storpudel som är en hane.

Hasse stormtrivs här hemma tror vi. Tidigt i morse kom han upp till sängen och väckte oss för att han ville ha mat. Så Niclas klev upp och gav honom mat. Sen kom han tillbaka och gosade men började busa med mitt hår och klorna. Inte den trevligaste uppvakningen. Men han är en kattunge får man komma ihåg trots han storlek. Vi har ju fått frågan om han verkligen är en kattunge? Jo, han fyller 4 månader om 10 dagar och är typ större än Stella. Han är så nyfiken på att få gå ut och fick vara med på balkongen på övervåningen när jag pysslade med mina växter. Jag ska ha en liten kompost på balkongen som blir lite mer växtrester, jord och kaffesumparna. Så får vi se hur det går.

Nu är vår “foajé” i stort sett färdig. Vi fick skåpet av grannarna i utbyte mot pappas gamla träningscykel. Jag pallar inte cykla mig smal, det gör ju så jävla ont i röven. Sen håller jag på med min diet. Jag körde faktiskt enbart skakes mån – torsdag och på fredag och lördag får jag äta lite som jag vill och dricka alkohol om jag vill. De andra dagarna är det småkalorier som räcker. Det är en ganska kämpig diet om man inte är bra på att vara bestämd. Men jag är så himla lat så jag orkar ändå aldrig laga någon mat eller träna. Så jag måste liksom nästan självsvälta mig själv av och till. Jag är världens jojobantare egentligen. Hälften av tiden så bryr jag mig och sedan inte. Klassiskt under alla högtider så blir jag smalare till sommaren, börjar dricka massa öl och äta ute, bantar till hösten fram tills jul då det blir en jäkla massa godis, mat och åter alkohol.

Men jag sköter mig hyfsat väl annars och stoppar i mig en drös med vitaminer. Vilket påminner mig om att min D-vitamin är slut och jag ska ta och köpa nytt. Jag ska dock köpa en till växtlampa från Smartasaker till mina växter. Jag har en som jag satte upp idag ovanför en ampel som jag köpt. Men för mig är det typ alltid dyrt när jag handlar hos Smartasaker eftersom jag hittar så mycket bra saker att köpa. Så, jag får försöka besinna mig lite. Men några bra saker har jag spanat ut. Så det blir kul.

Lite bilder nedan från de två senaste dagarna. Och ni ser min pappas och före honom farfars, gamla skrivbord. Det är jättefint och jag minns hur farfar satt vid det och löste sina korsord. De runda märkena bör komma från askkoppen som alltid stod där. Jag sa alltid till pappa att det vill jag ha när du dör. Ja, sa han men de är lite slitet. Men möbler är på sätt och vis som vi människor med våra bristningar och rynkor. Har man levt till fullo så tillkommer det spår, och detta skrivbordet har sett mycket. Jag ska försöka putsa upp det någon dag men vill inte förstöra träet mer så får läsa på lite först. Skulle vara spännande att hitta något tillverkningsår och där brukar tassarna/benen hjälpa till har jag läst tidigare i min auktionshandbok. Kanske ska jag plocka fram den igen och läsa lite innan läggdags. Men jag ska köpa klart, kolla på Aktuellt och spela the Sims 4. Jag har så jäkla kul i mitt spel med all drama jag skapar. Just nu har jag typ världens “Greys Anathomy” på gång med mitt sjukhus där jag är sjukhuschef. Så mycket romanser och några patienter måste man ju bota. Så det är kul och jag har en kopp brännässelte. Vilket påminner mig om att jag ska köpa mer när jag köper D-vitamin. Oh lord, jag behöver en post-it eller något.

Lägesrapport och små världsliga ting.

Jag blir lite mindre aktiv på sociala media av min skadade hand. Det går okej att skriva som nu. Men inte helt perfekt och skriver jag mycket gör det ont trots starka Alvedon. Jag har recept från kirurgen, men egentligen kan man givetvis dosera själv med halvtabletter och sånt och få ut samma dos. I alla fall, jag är lite begränsad men ändå på gott humör. Vi har hjälp här också som styr upp vårat hem. Jag skriver upp mina listar och så jobbar de på med möbler, tavlor och sånt som ska placeras om. Det blir jättefint här hemma. Och det är roligt sällskap.

Vi mini-lanar lite i vårat arbetsrum där vi har 3 stationära datorer. Jag och Niclas köpte ju varsina splitternya i somras eftersom våra tidigare var 3+år och vi kände att vi skulle unna oss efter försäljningen. Och det har vi ju gjort. Sen fungerade min gamla dator så pass bra och jag har ju renoverat den och fixat. Så den är vår server/reservdator här hemma och bra i spelsammanhang. Jag utmanade i UT (unreal tournament) men fick pisk direkt av Carl och alla bots. Jag som var så duktig på FPS i min ungdom. Men jag spelar ju inte sådant längre.

Sen har jag övat mer gitarr. Det låter bättre och bättre. Alex är lika förtjust oavsett dock. Bara man ger ifrån sig ljud så är han glad. Vi har varit i stan en snabbis idag på Akademikliniken Gärdet. Jag ska äntligen fixa mitt vanprydande ärr på vänster överarm. Hon kunde göra operationen i slutet av februari då min hand läkt ordentligt. Sen kommer jag få ett fint litet ärr istället för en utstickande hudflik. Det ser jättekonstigt ut och skaver ibland. Det syns inte alltid, men ibland ganska mycket. Jag tycker det är jobbigt på sommaren då jag vill ha linne men hatar mitt ärr. Så det ska vara så skönt att efter 20 år kunna få det åtgärdat. Jag hade ingen aning om att ingreppet skulle vara så enkelt.

Det var en jätteduktig kvinnlig kirurg som kikade på Akademikliniken och sa att det där kan vi ta om en månad. Själva ingreppet tar inte mer än en kvart och du lokalbedövas ändå. Jag blev så glad. Det tar vi sa jag, så snart det går efter handen. Hon berättade för mig då att, precis som med handen ska du sluta äta Omega 3 inför detta. Jaså? Sa jag, ja alltså det ökar blödningar och det vill vi inte. Sen så klart NSAID-preparat.

Så jag har tur, för mina Omega-3 är slut men ligger outcheckade hos Shopping4net. En grymt bra webbutik för vitaminer, hälsokost, en del smink, parfymer, och jag har faktiskt köpt några Kosta Boda-glas där då de hade sommarrea. De glasen är så jävla dyra så då vill man ju passa på om det är 100:- billigare per glas. Men ni vet ju också att jag gärna köper begagnat. Ett plus med Shopping4net är också att de använder sig av Sponsorhusets välgörenhetskampanj som jag uppskattar. Det är alltid ett plus med butiker som vill ge en del av sina förtjänster till välgörande ändamål och ibland motiverar jag mina köp med att det faktiskt medför lite gott också. Jag har fortfarande Diabetesfonden just nu. Som ni vet är det en vanlig folksjukdom och 5 personer om dagen dör av eller till följd av sjukdomar som uppkommer till följd av diabetes. Det är alltså 1825 personer om året som dör av en relativt vanlig folksjukdom. Sen har vi ett så stort antal människor som blir sjuka och måste anpassa sitt liv drastiskt. Det kan gå väldigt fort för personer med svår diabetes.

Jag läste någonstans att vi pratar om ett fåtal timmar som en medvetslös diabetiker kan bli liggandes utan assistans om de ska överleva. Det beror så klart på deras hälsa och förutsättningar. Men de dör om de inte får hjälp ganska omgående i alla fall. Men de flesta med diabetes lär sig leva med det. Så som min pappa. Han hade bra värden vid obduceringen och enda substanserna man hittade var Metoprolol som är ett blodtryckssänkande. Så det är ett stort mysterium.

Visste ni förresten att blodtryckssänkande görs på ormgift? Ormar använder sitt gift för att långsamt sänka blodtrycket tills sina offer dör. Så i mindre mängd och kemiska omvandlingar så voila har vi en omfattande medicin som räddar liv varje dag. Jag stötte på detta i en av Netflix 72 Dangerous Animals: Latin America.. Och där har man då till exempel en supergiftig orm som lever på en isolerad ö. Ön kallas ofta för “Snake Iland” men heter egentligen Ilha de Quimada och ligger i Brasilien. Ormen heter Bothrops insularis och kallas för Golden Lancehead.

Men ormen är inte bara livsfarlig, den är även utrotningshotad och står listad på IUCN. Man berättar i programmet att man jobbar hårt för att bevara ormen men att det är knepigt. Snake Iland är rankad som en av Världens sju farligaste platser som har en spännande samling av platser och faror. Bolivia har dessutom 2 extremt farliga platser så dit blir det ingen semester men det är nog inte ett så vanligt resmål oavsett i och med deras ekonomiska situation. Men de har en del fantastiska platser och väldigt växlande med tropiker i låglandet och polarklimat i deras höga bergskedjor i Anderna, världens längsta bergskedja som omfattar ett antal länder i Sydamerika.

“The effects of envenomations by lanceheads include swelling, local pain, nausea and vomiting, blood blisters, bruising, blood in the vomit and urine, intestinal bleeding, kidney failure, hemorrhage in the brain and severe necrosis of muscular tissue.[6] Chemical analysis of the venom of B. insularis suggests that it is five times as potent as that of B. jararaca and is the fastest acting venom in the genus Bothrops.[4] They have hemotoxic venom that eats away at flesh and tissue to digest the prey item before they swallow it. Bothrops insularis also have some neurotoxic venom that kills the prey item.” Wikipedia Bothrops insularis


Men nu ska jag lämna tangentbordet och fixa vidare. Så jag lämnar er med alla mina se samt lästips och kanske något att fundera på. Bilderna är såklart på ormen som ser riktigt obehaglig ut. Nej tack till ett bett av den och så 2 vackra platser i Bolivia. Den vägen som ni ser är också en av världens farligaste vägar som ni kanske misstänker. Och så Anderna, som är så vackert. Sen plockade jag fram två bilder från just Ilha de Quimada. Proibido, förbjudet.

Crocs and Babyragquilts.

Ni vet, det är ju lite kul att bo i hus nästan på landet… Jag tog mig en spontan tur i kvällskylan runt ägorna. Det är 1080kvm som tomt. Så det blir ett passligt litet varv. Kolla till komposten, grinden, spana på mitt humlebo och sen mot fågelholken. Den som Stella försöker riva så hon kan få äta alla fågelfrön. Jag har köpt en ny som ska bli inbrottssäker av Stella. Visst är fågelfrön goda, men inte alls anpassade för Stellas mage och hon blir alltid dåligt. Ändå kämpar hon för sina frön.

Jag har slutat mata fåglarna eftersom det bara är Stella som äter av fröna. Istället satte jag igår kväll upp såna talgbollar högt upp i trädet. Dit ska hon inte lyckas ta sig den lilla frötjyven. Hon tittade besviken nere på marken. Inga frön. Jag knatar vidare med mina fodrade Crocs. De är svinsköna och också okej för mindre ärenden ute på tomten. Jag har annars inomhusskor numera eftersom vårat golv är så kallt. Så jag har beställt lyxiga och coola inomhustofflor från Etsy. En av mina bästa inköpsställen faktiskt. Både smycken och annat kul. Så jag får börja länka mer av sådana saker också.

I alla fall, jag går runt och börja frysa om öronen. Jag har så många platser för allt att jag glömmer bort vad som är vart. Jag får kanske rita en karta en dag. Men jag är väl organiserad ändå. Ett måste om man hoordar så mycket som jag. Men allt är inte mitt fel, jag sitter inte bara med mitt egna hoordande utan också 4 generationers. Det är fullkomlig kaos överallt och bara jag har koll på ordningen. Niclas är ju så snäll och låter mig göra en himla massa system och lådor överallt. Men han har själv ganska dålig koll på var alla våra saker är. Så skulle något hända mig nu så skulle han antagligen gå in i väggen av allt. Men som tur är så lever jag och mår väl.

Men jag sover så klart lite sämre eftersom jag har sån huvudvärk. Jag måste nästan behandla den varje dag nu i en längre tid. Det är ju också begränsat vad jag kan lindra huvudvärken med. Men jag prövar lite ansiktsmassage på mig själv från en länk jag hittade på Ansiktsmassge.se och det hjälper faktiskt en del. Tydligen kan man förebygga rynkor och få en piggare uppsyn dessutom. Så det ska jag försöka fortsätta med. Men jag tycker att jag kan bli lite yr ibland av allt tryckande. Men innan man somnar är det ju perfekt.

Ja det är väldigt stjärnklart här ute i Vallentuna. Jag stannar ibland upp och stirrar mot de små ljusen som syns överallt. Vi har inte så mycket belysning som stör vår stjärnbild utan bara gatlampor intill gatan. Men i varje hus syns det lampor och någon är troligen hemma även om det är knäpptyst. Jag hör enbart mina egna andetag och Wilmas frustande intill mig. Hon vill gå in eftersom det är så kallt. Vi tvingar alltid med dem på minst ett varv runt innan vi lägger oss. De börjar lära sig detta och springer i princip ibland bara runt så snabbt de kan. De drar visserligen ur sig energi men får inte så mycket gjort.

Jag måste köpa mig en sån där rysk vinterhatt med öronlappar och päls. Ser riktigt bad ass ut när de står och frustar. Kallt, kallt kissa nu hundjävel. Jag måste in till min vodka… Så mitt tips till er framtida villaägare eller bara er med kallt golv är att köpa ett par schyssta tofflor som är lätta att skifta mellan. Crocs är storslaget bäst utomhus eftersom de är slappa och mina är dessutom fodrade så de funkar alla årstider men blev varmt på dagen på sommaren. Men då är man nog gärna barfota av och till. Mina Crocs blev inte så snygga som jag hade hoppats däremot. De är bajsbruna med brunt fluff som sticker upp. Jag ville ha svarta och pryda de med döskallar och något annat fräckt. Men nu kan jag väl i bästa fall försöka göra något åt den fula färgen. Eller bara strunta i det. Vi får se. Men på bild nedan syns mina nya tofflor, handgjorda med lädersula och fleece inuti. Jättemysiga. Dock är leveranstiden ganska lång eftersom de görs mot beställning på Babyragquilts som är en butik på Etsy. 2-4 veckor har det tagit beroende på tillfälle. De senaste beställde jag innan jul och då var det nog lite längre tid på leveranserna.

Idag, tisdag så orkar jag inte gör någon lista. Jag har kvar mer än hälften från måndagen och orkar inte riktigt på grund av huvudvärken. Så jag ska nog lägga mig och kolla på Historiska hemligheter på SVTplay. Alternativt spela lite wow, jag har knappt spelat något alls på flera dagar. Eller så ser jag morgonens repris av morgonstudion så jag blir lite uppdaterad om omvärlden.

TGIF, igen…

Alltså det är så kul med alla små hobbies och projekt som jag har omkring mig nu när jag är föräldraledig. Jag får tonvis gjort faktiskt. I år ska bli ett bra år till skillnad från de föregående. Men allt var ju inte dåligt som ni som följt mig vet. Jag har bloggat aktivt nu i nästan ett år faktiskt. Sen har jag mått ganska varierande under detta året till följd av en massa saker som hänt. Jag var ju innan jag blev gravid svårt utbränd efter all press och stress som jag drabbats av på Microsoft. Så jag var sjukskriven en tid i början för detta och sen blev min graviditetsillamående kaos med stressen och jag mådde jätteilla och kräktes typ fram tills vecka 20. Men jag fick också lergigan som hjälpte mycket. Jag tar lergigan fortfarande mot ångest och för att sova bättre. Det är ju det dessa mediciner gör i min mening, tröttar ut mig. Men de är inte vanebildande och påverkar inte via amning eller så. Så det är det som går i nuläget. Starkare saker som jag kanske skulle behöva ibland är en dålig kombo med bebisen.

Jag tänkte att jag lägger upp länkarna till vart jag köpt mina todo-lists och kalendern. Jag är jättenöjd och kör stenhårt på att fylla i dem så gott det går. Det är så kul i slutet av dagen att kolla på allt man hunnit göra och då motivera till att unna sig. Sen är det alltid kul att dela med sig till er andra om vad jag hittar på. Det blir mindre tråkigt att beta av en massa uppgifter helt enkelt. Idag har jag och Niclas varit gifta i 5 månader och vi ska öppna en flaska bubbel från kylskåpet som överlevde nyår. Vi fick den av våra gäster Fredrik och Maria och lyckligtvis kom också mina nya champagneglas från Indiska igår som jag köpte på mellandagsrean så jag laddar lite foton tills senare och satsar på att publicera efteråt som vanligt.

Ja, just nu funderar jag på min lista medans Alex sover i sin stol. Jag ska klippa hundarnas klor idag har jag tänkt. Jag håller på att droga dem med lugnande eftersom de är så himla rädda. Sist jag klippte Stellas klor var jag tvungen att avbryta eftersom det var för jobbigt för henne. Så jag hoppas att detta ska hjälpa. Jag följde min kompis tips och körde i 3 dagar och hällde ut pulvret på maten och blandade med smält smör. Egentligen finns det säkert bättre saker att blanda med, men vi körde alltid smör på vår golden retriver när jag var barn och det funkade bra. Jag måste dessutom städa upp lite. Jag stökar både ner och ställer runt saker när jag håller på med mina listor och Niclas som inte riktigt har lika mycket energi och ork. Så jag ska försöka röja upp mina kartonger överallt. Men det blir asbra! Ha en supergrym fredag alla! 🙂

Mathem och produktiva listan.

Alltså visste ni att man till och med kan köpa leksaker på mathem.se? Det är ju helt galet. Så sitter jag här och blir lite Legosugen helt plötsligt och pallar knappast åka till en leksaksaffär i Täby Centrum som jag gissar är närmst. Förutom kanske Lidl. Men vem fan köper Lidl. Jag handlar inte på Lidl efter att pappa principiellt sa att det var fel. De har dåliga arbetsförutsättningar och dålig kvalité. Sen har den stämpeln suttit kvar och jag handlar inte på Lidl än idag. Jag undviker faktiskt till och med Lidl eftersom jag alltid får en dålig känsla i deras butiker. Nej så jag måste handla mitt akuta lego online.

Men det är tur, för lego är en utmärkt sistaminuten-köp till syskonbarn och andra man ska på kalas hos. Jag är för organiserad generellt för att kunna dyka upp utan och ärligt skylla på att jag glömde. Där också, har jag ett fläckfritt presentregister. Och nu är jag så hembekväm jag bara blir. Jag är säkert en av mathems-storkunder. Fast de har ju rätt många. Jag var effektiv och lämnade med några gamla mathem-kassar idag när de dumpade maten. Men inte alla, jag behöver några kvar. Jag lägger nämligen ner saker till komposten i dem samt packar botten av matavfallskassarna med dem också. (Ni vet de bruna som kan kan slänga separat).

Jo jag får mycket gjort just nu när jag börjat med min todo-list som jag försöker skriva något på varje dag just nu. Men det är ju också så att jag ska orka. Jag har ju alltid en liten period då jag orkar mycket och sen en lugnare period då jag inte orkar så mycket. Sen spelar ju Alexanders humör och åsikter roll dessutom. Idag blev det en del gjort. Jag har köpt en eltandborste, tvättat och städad tvättstugan samt organiserat mer. Jag har så mycket prylar att jag drunknar i saker och då måste man fan vara bra på att organisera. Så det tar mig så klart en del tid. Men till slut blir det bra.

Jag hann med ett bad nu precis och ett lyxigt sådant med soundtracket till Lord of the Rings och annat najs i min Harmoniska lista på Spotify. Men den innehåller mycket blandad avslappningsmusik och jag gillar att lyssna på sånt i badet medans jag varvar ner. Nu använde jag min badsaltsmix som jag blandat själv. Denna av lite oljor, havssalt, rosblad, grönt thé och lite lavendel. Jag plockar ju blombladen själv i tomten och blandar ner. Det blir lite stökigt efter, men jag tycker att det är värt det. Man får köra med en sån slaskbrunn när man tömmer vattnet.

Det kändes riktigt bra att unna sig ett torsdagsbad när jag fått så mycket gjort idag. Men som ni kanske förstått om ni hållit er uppdaterade om allt jag spammar nätet med, så tillkommer det uppgifter hela tiden som jag tycker är värda att notera. Sen kan jag spara och plocka fram och känna mig duktig någon gång. Det finns ju som en punkt på vad de “mest framgångsrika kvinnorna gör” make lists varje dag. Men jag orkar inte vara så satans produktiv varje dag. Så det får bli lite som det kommer. Jag sov jättedåligt idag eftersom jag får besvär av min bruxism (tandgnissling) som jag lidit av i många år. Jag börjar få så svåra besvär nu med allt som hänt så att det påverkar min livskvalité samt vardag. Men jag har faktiskt mailat vårdcentralen och bett om en tid så jag kan få lite hjälp. Bäst att passa på och ta tag i saker nu när jag orkar… 🙂

Till middag ikväll ska vi äta falukorv i ugn, en av mina stora favoriter som det var ett tag sen vi åt. Sen ska jag försöka gå och lägga mig tidigt och fortsätta med min lista imorgon istället…

Modern vett och etikette.

Vad tror ni? Det borde jag väl fixa? Lite på skämtsamt vis med några fyndigheter om jag kommer på någon. Jag har mångårig erfarenhet av att läsa Magdalena Ribbings blogg men också hennes bok Etikettbocken. Fan också, nu höll jag på att bli AFK:ad ur min BG jag hade i backgrunden. Det var så jävla tråkigt att vakta flaggan och jag dog. Sen står det alltid någon jävla bezzerwizzer och lurpassar på alla AFK:are så de ska kunna rapportera. Sluta AFK:a JanisJumplin… Mitt nätverk dog… Nej, det går typ inte kidsen på idag eftersom de är så vana vid alla dessa Wifi-extenders överallt. På min tid surfade man fan på modem och kunde inte ringa på telefonen samtidigt. Blev man nedkopplad då så kunde det ta en kvart att komma online igen. Nej, ungdomen idag skulle behöva spendera en helg på typ kollo i skogen där det saknas 4G-signal. Eller finns det sådana platser kvar?

I mitt garage får jag typ bara in 3G faktiskt och ibland är det något mellanläge mellan Wifi och 3G just där inne. Jag märkte det igår när jag höll på att leta LPs. Att signalen var fullkomligt kass. Jag upptäckte förresten också då att några sorts möss har flyttat in i vårat garage så jag behöver vår kommande katt nu! Jag bussade in Wilma på mössen men hon bara fnös och ville gå in igen. Det regnade och hon var blöt från att ha sprungit runt på tomten medans jag röjt i garaget. Wilma hatar verkligen att bli blöt. Dock är hon alltid superbusig efter hon varit blöt och blivit torr igen. Då plöjer hon runt i hemmet som en tok och fastnar i både kuddar och filtar. Stella är ofta förundrad. Varför är det så kul att bli torkad?

Men i alla fall, så hittade jag också Magdalena Ribbings “Etikettboken” i garaget när jag letade och blev peppad. Jag minns hur jag uppskattade att läsa igenom den tidigare. Jag fick den faktiskt av present av min lillasyster inför hennes första bröllop som jag var tärna på. Det är det enda bröllopet som jag hållit ett tal på. Men så var jag i och för sig “toastmaster” på min brors bröllop. Första och enda bröllop än så länge. Men jag tror nog att det förblir så också. Precis som jag tror att min syster fann kärleken andra gången.

Anyway, jag sitter just nu och kollar på Rapport samt försöker komma på vad jag borde beställa hem från Mathem.se … Det finns så udda saker där ibland. Typ plattborste. I och för sig, om man behöver en akut present till någon och inte pallar åka och handla. Jag beställer typ hem saker jag ska ge bort hela tiden. Till exempel så var vi på lunch hos Niclas vänner och träffade 2 andra bebisar som är födda några veckor innan Alexander. Rätt kul att vi alla sågs i början av året, typ i mars och insåg att vi alla väntade de små. Det var innan vi alla visste vad det skulle bli också, så rätt tidigt minns jag. Men det blir väl kanske tyvärr uppenbart i mitt fall som gärna dricker öl och röker men plötsligt slutat. Att man har en renlevnadsresa mot beach-2017 är det liksom ingen som köper längre.

Så på mathem.se gjorde jag så att jag handlade 2 stycken Sophie-bitringar, för andra tar alltid med sig fina presenter till min son. Så jag vill ju så klart vara en snäll person som också ger bebisar presenter. Jag köpte också en bok till ena bebisen storasyster som vi åt lunch hos. Små barn förstår inte lika lätt som vi varför bara bebisen ska få en present. Så det är bäst att ta med till alla. De små har det alltid lite tufft när ett syskonlig kommer. Jag vet ju som har 2 mindre syskon att de slåss om uppmärksamhet, tid och framförallt pengar. Men vi växte alla ifrån detta i min familj som tur är och är rättvisa mot varandra, speciellt nu med vårat arv.

Men så till min etikett i detta, så ta gärna med dig något litet om man kan och vill. Alla gillar nog presenter och är de praktiska samtidigt så är det ett plus. Sen bjöd detta paret oss på lunch, så vi köpte med oss en julgrupp efter som lite äldre seder säger att man borde ta med sig blommor när man besöker ett nytt hem, så som vi också gjorde eftersom de var nyinflyttade. Så många flugor i en smet. En av värdarna fyllde dessutom år, så vi tog med oss en flaska rött vin till födelsedagsbarnet. Så där har ni en fingervisning över hur man kan göra om man har den ekonomiska förutsättningen till det. Det kan ju ibland tryta med pengar innan jul om man som jag köper många julklappar till mig själv, men också andra. Utan att glida från ämnet för mycket så köpte jag skinntofflor och morgonrock till Niclas, han måste typ lära sig att det är världens bästa plagg inom samtliga områden. Sen köpte jag också ett lekset för veterinärer till Alex så vi kan öva på att leka snällt med hundarna och katten. Jag tänkte skriva enskilt om katten vi tingat med bild och vad jag tänkte köpa. Det är ju massvis som man behöver.

Så iallafall. Vad tror ni? Vill ni börja ställa lite roliga frågor? Eller vettinriktade och etikett vid annorlunda situationer eller där man känner sig trygg. Ni följer mig ju också som nybörjare som både villaägare samt mamma, katt och hundägare, allmänt påhittig och kanske också rätt duktig på att inreda. Sen har jag en jävla massa hobbies och tid i nuläget. Så det blir jättekul med ett litet uppdrag.

Ja, jag kanske till och med kan tänka mig svara på enstaka simplare it-frågor om ni nu inte kommer på något bättre. Även fast jag är mammaledig så jobbar jag trots allt på Microsoft när jag inte är ledig så jag kan nog mer än medlet av IT-gurus där ute. Men då får det vara en seriös och bra ställd fråga annars vill jag inte svara. Klädsel är jag också bra på när det kommer både till moderna och mer finare tillställningar och vet till och med vad folkdräkt och traditionsdräkt klassas som. Jag vill faktiskt ha en folkdräkt en dag. Men de är så jävla dyra och ofta custom. Helvete om man som jag pendlar i vikt konstant fram och tillbaka som Oprah, ett program jag inte följer för jag pallar typ inte med Amerikaner alltså.

Nej, tillbaka till mina mails och Windows-update samt också slutförandet av dagens uppgift, köpa hem maten. Det kom så jävla många nya uppgifter idag som jag lyckades beta av att jag är fullkomligt slut. Jag kommer sova som en stock hela natten. Men maila jättegärna, söta och snälla in era frågor, ni ser inskruktioner överst i kategorin FRÅGA PETRA.

@ Nygårds Värdshus & Restaurang Skänkstugan

Här kommer en rekommendation på ett mysigt och gott julbord i Täby. Det var lite trångt mellan borden och vi fick lämna vagnen i garderoben och ta med bilstolen. Men det funkade bra ändå. Det var ett ordentligt dessertutbud vilket jag brukar uppskatta. Jag är ju lite av en gottegris faktiskt. Det fanns mycket intressanta dryckesalternativ också, jag slog till på en liten öl och vinglögg. Mums, fillibaba!

Här hemma är det kaos som vanligt. Det kommer många paket från posten då jag shoppar friskt till mig själv och till andra (julklappar). Jag är dock inte helt klar än. Jag har min lillasyster, svåger och en systerson kvar. Så vi får se vad jag hittar på. Idag ska jag lägga min energi på att städa, jag har nämligen bjudit över föräldragruppen på julfika. Både jag och Niclas har blivit sämre på att städa sen vi blev husägare men som ni säkert kan föreställa er så är det jobbigt att städa 180kvm och det blir mycket damm och skräp.

Jag kom på att jag missat att uppdatera om senaste besöket på BVC, så Alex är nu 61 cm lång och väger 6.2 kg. En liten bebisbudda börjar han se ut som. Han är fortfarande nästan alltid glad. Igår när vi skulle lägga oss så låg han och skrattade lite hostaktigt och hetsigt. Jag har ingen aning om vad han tycker är så kul. Säkert sin stolliga mamma och pappa. Eller så är han bara glad. Imorse vaknade han faktiskt vid 5 vilket är ovanligt. Men efter lite mat och ny blöja så kunde han somna om och sedan vakna vid 10. Så det var inte så farligt ändå. Jag känner mig dock trött iaf av någon anledning. Jag hoppas det inte är en ny virusvåg på ingång eftersom jag har mycket att stå i inför jul. Det blir dock en kul vecka med mycket skoj och Niclas är ledig torsdag och fredag och håller mig sällskap och förbereder inför julen. Som jag längtar! 🙂

Somewhere in my memory.

Idag kom julgranen som jag beställde hem direkt till dörren från Smålandsgran. Rätt smidigt ändå om man vill slippa barra ner sin egen bil och gå runt och släpa. I min mening var det inte någon större prisskillnad. Det är första året som jag har en julgran sen jag flyttade hemifrån. Jag har haft smågranar lite på skoj för belysningen men ja, inte en stor och riktig gran. Jag har fått upp granen med fot och matta och fått upp belysningen men inte resten. Så jag tänkte att jag får ta en bild när det är klart.

När jag stod där och hängde upp belysningen så drog jag sladden från uttaget bakom fotografiet som jag ramat in på mig och pappa från Millus bröllop. Det är nog den enda bilden som finns på mig och pappa i vuxen ålder och den är 2+ år gammal. Vad tror du om detta pappa? Sa jag högt. Det enda ljud jag hörde som respons var Alex som bökade runt i sitt nest. Vi var ensamma hemma eftersom Niclas var ute med hundarna. Jag insåg det att en gång i tiden var jag också en liten bebis och mamma och pappa i 30-årsåldern. Jag var deras lilla bebis. Man förstår nog inte den känslan förrän man själv blir förälder. De är det finaste som finns.

Naturligtvis började jag gråta igen. Tanken är fortfarande så ofattbar att han är borta. Bara borta från en dag till det andra. Jag vet att jag ältar och ibland har svårt att gå vidare. Men någonstans när jag försöker fortsätta leva så kommer jag på att han fattas. Vi ska fira vår första jul utan honom och jag vill inte att det ska vara ledset och vemodigt utan jag älskar julen. Kanske om jag gråter ut ordentligt någon kväll så gör tanken mindre ont, men jag vet inte. Ibland får jag ett tryck i bröstkorgen och det känns som om jag inte kan andas. Men jag blir bättre och bättre på att hantera när det blir så jobbigt.

Jag och Alex har haft en superkul dag med kompisar som sällskap och fika så jag försöker tänka på det. Jag hittade bilden nedan som är 26 år gammal. Jag och mina syskon hade ett luciatåg för mamma och pappa med marsvinen. Jag minns små detaljer som att vi fick massa applåder och Millus hade inte hunnit fylla 4 än. Tänk vad tiden går fort. Nu ska jag börja göra mig redo för läggdags eftersom jag är helt slut. Alex sover redan, men ska bli väckt för sin nattmat och pyjamas. Imorgon är det fredag, veckans bästa dag. 🙂

14 Dagar kvar till julafton!

Vilken panikångest jag utsattes för när jag kom på det. Visst har jag köpt några julklappar… Men varje gång jag går ut och letar på någon rea eller olika adventsluckor och julklappstips så slutar det bara med att jag köper saker till mig själv istället. Vilket kanske inte är tanken. Men i mitt letande så kom jag på att jag kan ju fylla på det jag själv önskar mig i bloggen och därmed bjuda på lite julklappstips till er därute som vill komma på något att köpa. Jag har kategoriserat i olika prisklasser så man lätt kan fundera på vad man tycker är en lämplig summa alternativt vad man har råd med. Jag tycker att många lägger fokus på att de måste spendera si och så på personerna man köper till istället för vad man köper. Typ exempel; mamma och pappa köper alltid så dyra julklappar till mig och då måste jag som nu är vuxen och har en skaplig lön också köpa dyrare saker till dem. För mig brukar det vara mellan 1000-2000:- per person. Men det beror givetvis på vad jag köper. Jag köpte förra julen ett bilstartare-kit, till min pappa som kostade precis i mitten 1499:- men då min pappas bil ofta vägrade starta när han var ute och handlade osv och fick ringa på vägassistans så tyckte jag att han verkligen behövde en sån. Han blev jätteglad och använde den hela tiden, han ringde också och berättade första gången han använt den och sen ofta när han precis använt den. Jag hittade den i framsätet på pappas bil och jag fick även använda den när jag skulle åka och sälja bilen eftersom den stått och laddat ur. Jag har den nu i mitt framsäte fast jag inte behöver den så ofta. Kanske om jag ser någon som fått ett motorstopp eller om någon granne eller vän behöver hjälp så kan jag komma och hjälpa. Eller om det varit en kall natt här ute och även min bil lyckats ladda ur.

Men hade jag haft det lite sämre förra året hade jag såklart köpt billigare julklappar. Jag kan snåla lite på leksaker till mina syskonbarn. Men de är så himla många. Typ 8 stycken liksom. Tänk så många kusiner Alexander har/kommer ha. Jag har 3 kusiner och 2 av dessa träffade jag senast när jag var 7 år. Jag kommer ihåg att det var sommar och den ena, Lena höll i en liten bebis. Bebisen hade en vit klänning med spets. Lena fick en hjärnblödning några år senare och blev förlamad i halva kroppen och sitter i rullstol. Min andra kusin; Peter har jag inga minnen av. Men jag vet att han idag sitter på kåken för väpnat rån. Sedan har jag en kusin på min pappa sida, Thomas som jag träffar då och då och känt så länge jag kan minnas. När jag funderar på mitt första minne om Thomas så kom jag på att det var under någon julafton hemma hos farmor och farfar. Vi firade alla våra jular där när jag var liten. Jag tror att första gången vi firade jul hos min mamma och pappa och släkten kom dit istället var först när jag fyllt 11 kanske 12. Farmor och farfar hade färdtjänst då och farmor satt i rullstol. Jag kommer inte ihåg varför hon satt i rullstol, men jag minns att det var så den julen. I år ska vi som jag nog sagt vara här hemma. Jag undrar när jag borde köpa en gran av något slag? Jag tänkte faktiskt beställa hem då det är så bökigt att handla gran.

Ja, nu gled jag lite ifrån ämnet så tillbaka till det. Jag har en massa syskonbarn jag måste köpa julklappar till. Så jag brukar lägga runt 300 per barn. Men ibland blir det lite mer. Men redan 300 X 8 är ju liksom 2400:- … Så ökar jag på alla så kommer vi till slut upp i stora belopp totalt. Sen ska det vara rättvist tycker jag. Jag kan inte köpa något billigt och tråkigt till ett barn och dyrt och fint till ett annat. Åtmistånde inte med avsikt. Ibland hittar jag inte klockrena presenter till just dem. De är en mycket knepig kategori. I år har jag hittat riktiga kick-ass -klappar till några av dem. Så det blir kul. Okej, nu ska jag inte ta världsrekord i längsta blogginlägg. Så, till julklapparna. Alldeles direkt börjar jag med de billigaste.

0-100:-
En salig blandning av praktiska saker som till exempel en reflextofs att hänga på väskan/jackan eller kanske t.o.m. ett par stövlar om man vill och kan. Men jätteviktigt och bra att synas i mörkret när man är ute. En snygg kopp till kaffe eller te. Cool tidtagarkatt till köket eftersom man inte pallar springa runt med mobilen på sig här hemma. Jag vet aldrig vart min mobil är numera. Lite dekorativt piffiga saker, strumpor och en massa nagellack som luktar gott!


100-200:-

Här har vi en samling av bekvämligheter i bodybutter, doftljus från woodwick vilket är en sann favorit jag har. Det står typ ett och brinner ett ljus någonstans hela tiden. Jag gillar också små lådor att förvara saker i. Typ en låda för nagellack, en låda för fröer, en låda för grattis-kort av olika former och diverse föremål jag vill ha koll på. Sedan lite kylskåps poesi och ett fint halsband. Sen vet ju ni som känner mig hur mycket jag älskar att ta ett bad. Så det går åt en del salt och oljor till det.


200-300:-

En större förpackning woodwick-ljus. Egentligen är de mer prisvärda hur större det blir. Men så kan man ju inte resonera med allt. Sen gillar jag som sagt bra förvaringsmöjligheter och saker som doftar gott. Och jag behöver ett midjeskärp…
300-500:-
Nu börjar det bli dyrare saker och urvalet är delvis från produkter jag använder konstant. T.ex. schampot är grymt bra. Rätt prisvärt också om man köper på 1L istället. När jag var på förlossningen i Danderyd och väntade så fiskade jag upp ett parfymprov ur min väska när jag skulle rensa. Så jag sprutade på ett litet prov och blev stormförtjust. Så jag spenderade en stor tid med att lukta på min handled. Så det är min parfym jag har just nu och förbrukar stora mängder av. Jag önskar mig också en cool eltandborste efter rekommendationer av min tandhygienist. Sen tycker jag att gossedjuren som syns är så fina. Jag har redan ett par lite här och där i hemmet som Alex och hundarna leker med. Supersöta. Samt Husets-ABC – en bra bok om hushåll.
500 +++

Jag önskar mig oftast inte så dyra saker utan köper det mesta isåfall själv. Men jag tar för säkerhetsskull med lite produkter som jag vill ha och kanske kan köpa till mig själv i mellandagsrean. Alltså, en Beauty-bok med skönhetstips och tricks, dyr men sägs ska vara väldigt bra. En pall med förvaringsmöjligheter och en snygg lilahårig kudde till sovrummet. Foreo-paket med eltandborsten ovan samt andra bra produkter från Foreo. En supergrym ansiktskräm som jag har på natten, min är snart slut! Sen behöver jag kanske inte förklara varför jag vill ha ansiktmaskstuben Super Acids X-Treme Hangover Mask?!
Köptips till de bästa höst och vinter-myset.

Idag tänkte jag posta ett inlägg som jag lurat på länge, nämligen mina bästa mystips nu när kylan kryper fram omkring oss. Jag är nog gärna ganska bekväm av mig och lägger hellre mina pengar på en mjuk morgonrock och ett par fårskinnstofflor än ett par svarta pumps och en glittrig klänning. Jag har visserligen både och i min garderob men värdesätter mina mysprylar mycket högre. Så för er som tänker lite som jag, att man förtjänar lite nya tillskott till sitt fredag, lördag eller vilken dag som helst -mys så kommer mina aktuella tips nedan. Enjoy! 🙂

  • Snug rug – en gosig fleece-filt med ärmar. Ganska stor filt som rymmer en person, en bebis och 2 stycken frusna hundar.
  • Ett mysigt sprakande Woodwick-ljus som lyser upp i höstmörkret. Dessa ljus kostar lite mer än vissa, men är väl värda det anser jag då de sprakar mysigt på grund av träveken (därav namnet) och har dessutom en mycket längre brinntid på grund av sojavaxet som är ett miljövänligare alternativ.
  • Ett par bekväma och sköna mjukisbyxor förbättrar verkligen känslan av oberördhet och några förslag kommer från HM 249:-, Ellos 179:- eller ASOS 231:-
  • En behaglig BH/topp undertill. Själv har jag köpt ett helt lager av dessa Materinty Sleep Bra som jag så klart även sover i. Men de funkar lika bra till vardags eller helg-myset om man föredrar ett lösare och luftigare alternativ.
  • Mysiga och värmande strumpor från Hunter! Just nu är de nedsatta på Boozt, en klar favorit hemma hos mig nu när golvet börjar bli kyligt. Jag brukar smörja in mina fötter med något mjukgörande och sen ta på mig mina mysstrumpor. Normalt gillar jag egentligen att vara barfota, men det blir lite kallt ibland på hösten och vintern.
  • En mysig och varm morgonrock. Det är nog mitt ultimata favorit-plagg och bäst är när man kan gå runt i den hela dagen. Min kommer ifrån Odd Molly och är lite dyrare än nödvändigt även om den också är prissänkt just nu för 748:- från Boozt, men också extra snygg och bekväm. Men jag plockar fram lite fler alternativ från Missya 399:- , Fleece-morgonrock från HM för 349:-. Sen finns det så klart säkert billigare och dyrare. För mig var det en bra investering med en finare i bra kvalité eftersom den blir så väl använd.
  • Tofflor! Om man inte är så förtjust i strumpor alternativt vill ha något stabilare och kanske varmare så är ett par tofflor ganska mysigt. Jag är helt kär i mina fårskinnstofflor från Shepherd, 649:- och kanske lite exklusiva. Men de är i min mening så pass fina och av bra kvalité och därmed värda sitt pris.