Posts Categorized: PETRAS SPOTIFY

Musik och playlists

Some dance to remember, some dance to forget.

Så lördag och klockan är strax 12. Ikväll ska vi iväg på middag i stan och fira lillasysters examen. Hon är äntligen färdig jurist. Vi var här igår kväll och var bitvis ensamma i huset och skulle ha ett hemmaspa. Men vi fastnade till stor del i garderobsdiscot där jag installerat upp min laser som slår till musiken. Ascoolt och lite kul tycker jag. Sen drack vi två flaskor champagne och försökte inviga bastun men vi fattade inte hur man satte på den. Vi försökte ringa Niclas som gav oss otydliga instruktioner. Han visste typ inte heller. Så vi satt där i den svala bastun och försökte få värme i 30 minuter sen gav vi upp. Vi avslutade vår tjejkväll ganska tidigt eftersom syster hade en massa möten idag på förmiddagen och jag var också trött. Vi tog ju bort mina stygn igår och planen var att vi skulle både basta och bada. Jag var ju skitsunkig som inte kunnat duscha ordentligt på två veckor. Så tidigt i morse när jag vaknade så dunkade huvudet. Bubbel är tacksamt för stunden men skoningslöst dagen efter större mängder. Så jag kröp ner i badet och öste på med mina badmixar av salt, olja och rosblad. Vattnet blev härligt grönt och solen lyser igenom badrums fönstret ner på badvattnet. Det ni, det är mitt paradis när jag behöver en återställning.

Jag öste på med hårinpackning, en guldmask i ansiktet som jag “energize” och blundade och lyssnade på musiken från min Shine On You Crazy Diamonds som är så härligt stämningsfull att ha på i sonos-systemet här hemma. Och så ett glas med riktigt iskallt vatten. Jag kände sakta hur all krämpor och smuts skrubbades bort. Det låter så extremt med “allt smuts” men ni förstår säkert vad jag menar. Också kunde jag plocka bort vinterpälsen på mina ben som inte riktigt går när man inte får blöta sin ena hand. Så jag är både pigg och fräsch och ska fortsätta vårda mitt yttre och inre resten av dagen innan vi åker in till stan. Eftersom det är så himla vackert väder ute så kanske jag tar med hundarna på en promenad ner mot stallet. Jag älskar ju hästar och det är soligt och fint. Så kanske det. Niclas och Alex ska kolla på fotboll så det blir bara vi tjejer som går själva.

Så nu ska jag sätta fart. Har varit så mycket de senaste dagarna så jag har inte hunnit blogga så mycket. Vi var också iväg på Moderaternas kandidatutbildning i torsdags och jag åkte Roslagsbanan för första gången sen jag flyttat hit. Gissningsvis har jag inte åkt kommunalt på nästan ett år. Så jag är så vilsen med hur allt fungerar överallt. Men jag är inte lika lost som Carola som plankade istället. Jag har ju en sån reskassa med ett specialmotiv som jag beställt på sl.se. Min är en bild på Wilma och Stella i sina döskalletröjor. Jättesöta. 🙂

Time of the Season.

Idag tänkte jag börja med att dela med mig av min relativt nya Spotify-lista: Shine On You Crazy Diamonds där jag egentligen byggt på listan baserat på rekommendationer till Pink Floyd och så vidare. I början la jag till en låt åt gången som jag uppskattade och sen blev det fler. Jag tänkte fylla på succesivt allt eftersom jag hittar bra, lugn och mysig musik. Jag lyssnar mycket på mina Sonos-högtalare i hemmet när jag går runt och pysslar och håller på med mina växter och då går gärna den här listan överallt.

Just nu är det fredag morgon och klockan är inte ens 7. Jag somnade ganska tidigt men vaknade också först vid halv 4 och sedan klockan halv 6. Sen har jag inte lyckats somna om och beslöt mig till sist att gå upp istället. Jag kan alltid lägga mig och vila på dagen senare. Sen är det alltid lite mysigt att kolla på Nyhetsmorgon och se över mina mail och så. Det är så mycket på gång att jag lyckats försumma min datortid lite på senare. Visserligen använder jag mobilen mycket, men många ärenden blir knepiga på en så liten skärm. Jag bråkar dessutom mest med mobilen när jag vill få igång min Chromecast på övervåningen och kolla på SVTplay på min tv. Det är den nya tvn vi köpte i somras till vårat sovrum som krånglar. Den är en smart-tv och ska egentligen ha en SVT-app men den stänger av sig hela tiden. Så Chromecast är det enda som fungerar just nu. Men så tappar min mobil anslutningen hela tiden.

Men det var inte bättre förr. Nu kan jag ligga i sängen och äta middag, kolla på något spännande program och igår Den svenska välfärden där bl.a. Leif G.W. Persson var med och kommenterade om de polisiära insatserna idag. Han är alltid så rolig och så smart. Nedan svarar han på vad 1/5 av de polisiära insatserna sysslar med som sitter i Stockholms polishus. Jo, det behövs definitivt fler poliser och bättre prioriteringar inom brotten. Så det är ett bra tv-tips för er som är intresserade. Och följ gärna min Spotify-lista Shine On You Crazy Diamonds så bjuder jag på en del trevlig musik allt eftersom. Trevlig fredag alles. <3

Mathem och produktiva listan.

Alltså visste ni att man till och med kan köpa leksaker på mathem.se? Det är ju helt galet. Så sitter jag här och blir lite Legosugen helt plötsligt och pallar knappast åka till en leksaksaffär i Täby Centrum som jag gissar är närmst. Förutom kanske Lidl. Men vem fan köper Lidl. Jag handlar inte på Lidl efter att pappa principiellt sa att det var fel. De har dåliga arbetsförutsättningar och dålig kvalité. Sen har den stämpeln suttit kvar och jag handlar inte på Lidl än idag. Jag undviker faktiskt till och med Lidl eftersom jag alltid får en dålig känsla i deras butiker. Nej så jag måste handla mitt akuta lego online.

Men det är tur, för lego är en utmärkt sistaminuten-köp till syskonbarn och andra man ska på kalas hos. Jag är för organiserad generellt för att kunna dyka upp utan och ärligt skylla på att jag glömde. Där också, har jag ett fläckfritt presentregister. Och nu är jag så hembekväm jag bara blir. Jag är säkert en av mathems-storkunder. Fast de har ju rätt många. Jag var effektiv och lämnade med några gamla mathem-kassar idag när de dumpade maten. Men inte alla, jag behöver några kvar. Jag lägger nämligen ner saker till komposten i dem samt packar botten av matavfallskassarna med dem också. (Ni vet de bruna som kan kan slänga separat).

Jo jag får mycket gjort just nu när jag börjat med min todo-list som jag försöker skriva något på varje dag just nu. Men det är ju också så att jag ska orka. Jag har ju alltid en liten period då jag orkar mycket och sen en lugnare period då jag inte orkar så mycket. Sen spelar ju Alexanders humör och åsikter roll dessutom. Idag blev det en del gjort. Jag har köpt en eltandborste, tvättat och städad tvättstugan samt organiserat mer. Jag har så mycket prylar att jag drunknar i saker och då måste man fan vara bra på att organisera. Så det tar mig så klart en del tid. Men till slut blir det bra.

Jag hann med ett bad nu precis och ett lyxigt sådant med soundtracket till Lord of the Rings och annat najs i min Harmoniska lista på Spotify. Men den innehåller mycket blandad avslappningsmusik och jag gillar att lyssna på sånt i badet medans jag varvar ner. Nu använde jag min badsaltsmix som jag blandat själv. Denna av lite oljor, havssalt, rosblad, grönt thé och lite lavendel. Jag plockar ju blombladen själv i tomten och blandar ner. Det blir lite stökigt efter, men jag tycker att det är värt det. Man får köra med en sån slaskbrunn när man tömmer vattnet.

Det kändes riktigt bra att unna sig ett torsdagsbad när jag fått så mycket gjort idag. Men som ni kanske förstått om ni hållit er uppdaterade om allt jag spammar nätet med, så tillkommer det uppgifter hela tiden som jag tycker är värda att notera. Sen kan jag spara och plocka fram och känna mig duktig någon gång. Det finns ju som en punkt på vad de “mest framgångsrika kvinnorna gör” make lists varje dag. Men jag orkar inte vara så satans produktiv varje dag. Så det får bli lite som det kommer. Jag sov jättedåligt idag eftersom jag får besvär av min bruxism (tandgnissling) som jag lidit av i många år. Jag börjar få så svåra besvär nu med allt som hänt så att det påverkar min livskvalité samt vardag. Men jag har faktiskt mailat vårdcentralen och bett om en tid så jag kan få lite hjälp. Bäst att passa på och ta tag i saker nu när jag orkar… 🙂

Till middag ikväll ska vi äta falukorv i ugn, en av mina stora favoriter som det var ett tag sen vi åt. Sen ska jag försöka gå och lägga mig tidigt och fortsätta med min lista imorgon istället…

Så innan min låga flämtar till…

…Vill jag vara ett bloss för dom som följer oss…

Ibland händer det så mycket hos mig. Just nu är det fart överallt på mig och det är tur, för jag får en himla massa gjort. Dock inte alltid det jag planerar att få gjort har jag märkt. Jag tänkte idag att jag skriver en lista och försöker beta av så mycket som möjligt på den listan. Men så när jag skulle slå på någon lämplig musik så såg jag min mest spelade Spotify-lista framför mig markerad “Pappa”. Jag är dålig på att dela med mig av mina Spotify-listor omedvetet trots att jag ofta får komplimanger för att de har ett skönt gung eller rivigt riff. Eller bara bra stämning och lite fredagspepp. Ja, det kommer helt enkelt allt eftersom. Det tror jag nog att många av de som följer kan uppskatta.

Så när jag startade playlisten så börjar den som på pappas begravning med Ljuset följt av Ring i alla klockor. Sen ser ni resten i listan i ordningen som vi valde den. Sen har jag fyllt på med pappas favoriter allt eftersom. Jag tänker mycket på honom när jag hör Kolla Kolla med Nationalteatern eller Jack the Ripper. Sanna favoriter som han hade. Men jag fick idén av att jag har ju faktiskt just Ljuset och lite andra LPs någonstans i mitt garage som jag hittade hos pappa. Jag vet inte exakt var, men de finns där någonstans. Så jag mailar och kollar om han kan tänka sig att signera plattan åt mig. Så jag mailade följande:

“Från: Petra Stålnacke [mailto:petra_thesaint@hotmail.com]
Skickat: den 3 januari 2018 10:57
Till: info@mikaelwiehe.com
Ämne: Autografförfrågan

Hej Mikael,

Den 5:e juni 2017 så avled en av era störta fans. Nämligen min pappa Kjell Haglund. Jag har sedan dess hittat en stor skara av era vinyler och skivor i hans ägor.

Vi började hans begravning med ”Ljuset” och ”Ring i alla klockor” som du också sjunger. Väldigt fina låtar. Jag har nu i 6 månader lyssnat på alla dessa låtar dagligen eftersom de gör mig både glad och ledsen. Men framförallt så minns jag min pappa.

När min pappa plötsligt avled, 65 år gammal i sitt hem så var det en chock för oss alla. Han var inte sjuk eller mådde speciellt dåligt. Han var bara trött ibland. Men han dog plötsligt och de har inte kunnat hitta någon dödsorsak efter rättsmedicinsk obducering. Jag var också gravid med 2 månader kvar till beräknad födelse när min pappa plötsligt avled. Så det var en väldigt traumatisk tid för mig som hoppades på att min son skulle få växa upp med sin glada och proggkäre morfar. Men så blev det inte.

Istället sitter vi här med en Spotify-playlist och ett fotografi. Men också en massa gamla LPs i garaget från min pappas hem. Så jag undrar om det på något vis skulle gå att ordna med en autograf till just LPn ”Ljuset” som jag har någonstans? Jag kan buda över den eller något, vet inte om jag vågar skicka den med post eftersom den är så viktig för mig. Men jag kan försöka få den till dig på något säkert sätt. Just nu ligger den i en låda i garaget någonstans så jag måste hitta den först och främst. Men tänkte att jag mailar först och frågar om du kan och vill.

Jag har aldrig mailat någon känd person innan så jag ber om ursäkt om jag skriver mycket.

Förresten så såg jag dig live i Västervik när jag var med kompisar och såg Lars Winnerbäck. Jag sa till pappa att du var förband åt Lars Winnerbäck och han svarade att nej, Mikael Wiehe är inget förband. Han är alltid huvudartisten.

Ha en fin fortsättning på det nya året, vänliga hälsningar Petra Stålnacke

Skickades från E-post för Windows 10”