Posts Categorized: BABY, KATZ & DOGZ

baby, bebis, barnsaker, hundar, dvärgpinschrar, katter, main coon.

You win some, you lose some.

Den andra februari så får vi pengarna från försäljningen av pappas hus. Jag vet inte helt vad jag ska göra med pengarna. Hur ska jag prioritera mellan alla mina idéer och samtidigt göra en bra investering? Jag vill inte bara tänka på nuet så som jag lever utan också blicka framåt. Vi har ett stort hus som behöver lite omsorg men också stora drömmar om pool och utbyggnader. Vad kommer allt att kosta?

Men mest är jag glad att bli av med bördan från pappas hus som stått obebott så länge. Att mitt gamla hem skulle bli en sådan börda för oss. Krångel på svenska bostadsmarknaden samt allt problem med posten och pappas räkningar. Vi sålde i god tid pappas hus, men köparna hade inte sålt sitt boende och vi var tvungna att skjuta på tillträdet för att slippa stämma de för kontraktsbrott. Vi vill ju verkligen sälja till den nya familjen med massor av barn och sina egna drömmar för pappas gamla hus. Det måste ju vara vår största önskan för vårat tidigare hem, att det går till en snäll och omtänksam familj med nya drömmar om sitt hem.

Men det betyder också ett slut. Jag kommer aldrig att få se vårt hem igen så som det var. Men redan efter pappa dog så slutade det vara allt det en gång var. Jag kan ärligt säga att jag fick en kuslig känsla när jag besökte hans hem dagen efter de hämtat honom. Vi hade ett öppet fönster för att vädra ut lukten och det drog en kallvind. Ni vet hur man känner på sig om någon finns där hemma. Men där hemma kändes det tomt trots alla saker. Han var inte längre kvar där. Jag fick heller ingen känsla av hans närvaro under hans begravning utan det kändes mer som en tradition än ett farväl. Vi gör så här i Sverige helt enkelt.

Jag hittade i pappas skrivbord hans gamla köpekontrakt från huset, daterat 1 december 2000. Jag kom ihåg att vi stressade för att kunna fira våran första jul i det nya huset och rotade bland julsaker och annat. Men det gick. Jag var då 17 år och fyllde alltså 2001 18 år. Jo, som jag nämnde så hade pappa många tankar och idéer med sitt nya hus. Det kom inte dit så mycket renoveringar förutom badrummet på övervåningen där han också lät sätta in en jacuzzi som alla uppskattade. Men vi fick inte slösa så mycket vatten, det var viktigt att spara vatten. Jag har kvar den mentaliteten idag och spar vatten överallt. Vattnar växter med mitt gamla dricksvatten och har små hinkar ute som samlar vatten. Vi har ju visserligen Roslagsvatten och blir inte så svårt drabbade. Men det är ändå en tanke att vatten kostar pengar och finns inte alltid i överflöd. Så jag försöker ta till vara det jag kan. Ibland springer jag runt i hela huset och letar efter törstiga växter till mitt gamla vatten.

Jag är jättetrött idag och sov också länge. Det har varit ganska händelserika dagar på senare och jag har en lätt förkylning. Men handen och alla värktabletter kanske gör sitt och tröttar ut mig de med. Jag försöker fota ganska mycket nu när det är så vitt och fint ute. Jag fotar för mycket tycker Niclas. Men jag gillar att visa världen vad jag ser. Och jag försöker att inte fota allt jag blir fascinerad av men ibland så måste jag. Jag har ju tiden just nu. Jag undrar hur det ska gå med alla planer och projekt när jag börjar jobba igen. Men det är ju ett mycket senare bekymmer. Då får man ju in mer pengar och som ni säkert kan ana så är inte Försäkringskassan lika generösa som Microsoft är.

Därför måste jag passa på. Det här är mitt år att skapa mina och Alexanders bästa förutsättningar. Men också att leva gott och vara lycklig så gott det går trots alla ups and downs som man stöter på. Nu ska jag nog vandra in i Simsvärlden och köra liten innan jag går och lägger mig. Jag vill egentligen lägga mig nu men det är lite tidigt. 21-22 är ofta lagom läggtid med Alexander och tv. Imorgon är det en ny veckan med nya äventyr. 🙂

Lördagsstatus…


Nu sitter jag här och tittar på en gungande Alex intill mitt skrivbord. Han ska sova lunch men har svårt att komma till ro. Trots hans mammas sjungande och gunget som han gillar. Men snart så. Då ska jag ta tag i sakerna omkring och kolla till lilla katten som vi hämtade vid 11. Det är en tuff liten kisse som hoppade direkt ut ur transporten som jag satt under trappan i hallen intill hans dass och mat. Stella skulle fram direkt och ville leka. Hon tycker så mycket om katter och vet att de är kompisar. Wilma är också nyfiken men mycket försiktigare. Hon är ändå 7,5 år nu och har vant sig vid katter. Hon kommer också från en som födde upp katter dessutom. Så Wilma är van. Båda hundarna har också varit en del hos min mamma som också föder upp katter så vi har rätt bra koll.

Jag ställde en konstig fråga till kvinnan vi köpte katten av om jag kunde få med mig kattsand från deras dass och stoppa i mitt eget så det luktade bekant och kiss så han vet att det är toan. Smart tyckte hon och räckte över en påse. Idén var dock inte min utan min mammas som brukade göra så till hennes kattköpare. Verkligen finurligt. Han tog sig en liten tur i hallen och satt i mitt knä och tittade. Sen kröp han in igen i sitt krypin. Så jag ska kolla så han mår bra så fort Alex sover.

Operationen gick bra. Så himla smidigt med direkt i centrum. De gav mig både lugnanden och smärtstillanden så jag blev lite stollig men inte så trött som jag trodde. Vet inte om jag gav fel vikt på mig själv. Jag sa ungefär 70 kilo men jag vet ärligt inte eftersom jag inte vägd mig sen efter förlossningen. Alltså jag ligger nog på plus från innan, men jag tycker att kläder är det bästa måttet. Man ska inte haka upp sig på siffror om man vill må bra. Jag kan för allt vad jag vet väga 65 kilo eller 85 kilo. Ingen aning. Och jag bryr mig inte alls heller just nu. Jag är som jag är. Och pappas träningscykel som stod i så fint skick i hans hem står oanvänd i mitt garage. Jag har dock bytt bort den med en av mina tidigare kollega samt numera granne mot deras antika skåp. Ett riktigt kap i och med att deras skåp passar perfekt till pappas skrivbord och farmors sylåda som också är antika. Det kommer bli superfint i min lilla “verkstad”.

Vi har hjälp har i helgen från 2 vänner, hantverkarna som jag skojsigt kallar dom. De gör lite allt möjligt men framförallt hjälper oss få lite ordning. Så bjuder vi på mat, husrum och också lite pengar. Så det är en kul situation för alla inblandade. Men nu sover bebisen och jag ska kika till katten. Så jag återkommer! 🙂

I love Snapptuna.

Det är så vackert här ute när frosten lägger sina spår här och där på saker ute och omkring en. Små kristaller av fryst vatten. Jag är småförtjust i att ta små bilder och visa världen det jag ser. Sen struntar jag generellt i om det är intressant eller inte för omvärlden. Det vet man ju inte förrän man har delat med sig. Men sen sitter jag också med en rad olika intressegrupper som är; A, familj och släktingar är antagligen mest intresserade av Alexander, men kanske också de andra levande invånarna som bor här. B, är vänner och bekanta som kanske vill hålla koll på läget eller tar till sig tips. C, folk som jag har kontakt med via föräldragrupper eller dylikt. Som kanske närmast är intresserade av tips och saker anpassat för spädbarn. Så det blir ju en samling med olika målgrupper som jag försöker intressera.

Men sen har jag också ett stort besökarantal som jag inte har någon koll alls på. Kan det vara google, bloglovin eller sociala medier. Jag är ju ganska öppen i mitt liv just nu. Det är en del av min sorgbearbetning att dela med mig. Det händer ju så mycket omkring mig alltid och jag tycker det ger mig bra fokus och balans att skriva ner vad som händer. Sen intalar jag mig att det hjälper mig sova gott om natten. Men ibland skaffar jag nytt material till saker att skriva om som fascinerar mig istället för att sova. Så det är besvärligt när jag inte kan sluta fundera. 

Idag är inte en sån dag. Jag lämnar er med bilderna ovan över igår och idag. Jag mår inte så värst bra eftersom jag har ont i magen och har sovit dåligt. Imorgon är det operationsdag och även om jag inte är så värst nervös så är det stressigt att jag vill få så mycket som möjligt gjort innan. Jag kommer ju vara ganska handikappad sen i 2 veckor. Jag ska nog ta mig ett trevligt kvällsbad och sen avslutningen använda antibakteriella tvålen. Sen ska jag försöka lägga mig tidigt eftersom vi ska vara på plats vid 10 och som småbarnsförälder tar det tid med allt. Jag kan ju inte ta mig hem själv efter ingreppet så Niclas och Alex följer med.

Sen står vila på schemat och på lördag hämtar vi hem katten. Som fortfarande saknar ett namn. Men vi funderar på och jag har idag satt ihop dass och transportburen så det är redo för hans ankomst. Klätterställningen får Niclas ordna, jag är kass på sånt och kommer ha sönder den i frustration. Men själv ska jag nu vila lite och hoppas att magen lugnar sig och huvudvärken släpper.

Hakuna Matata.

Ja om en vecka så kommer han. Vår nya familjemedlem och jag planerar och förbereder för fullt. Jag har nu beställt en massa saker och funderat på bra kattnamn. Vi lutar åt Ramses eller Moses. Antingen en kung, farao eller profet. Personligen har jag alltid föreställt mig att jag ska skaffa en katt och döpa den till Moses. Jag har läst någonstans att bokstaven S är något som katter lättare hör och uppskattar, därav föredras namn med många S i. Men sen när jag började inse att jag endast får döpa min lilla kattpojke en gång så kom problemen. Ozzy är ju coolt även om det härleder till en galen musiker. Men sen gillar jag Mufasa, som jag tycker är lite skoj eftersom jag växt upp med Lejonkungen. Mufasa betyder dessutom enligt uppgifter King på swahili.

Jag sitter faktiskt just nu och lyssnar på Hakuna Matata och beställer hem prylar till min lilla katt. Alex småsover i sin gungstol. Där trivs han bra. Jag sitter och försöker uppdatera Windows på min jobbdator och det går så där. Igår tjöt datorn i en kvart av alla påminnelser och mails. Det var helt kaos och jag försöker också läsa på vilken eltandborste som är bäst. Ja, fullt upp som vanligt. Sen är det relativt vad som blir gjort har jag insett. Jag hittar ju alltid på en massa projekt omkring mig nu när jag har tid som mammaledig. Så det är kul. Lite som om huset är min Sims-värld ibland. Livet i Azeroth är dock mycket olikt min vardag tack och lov. Jag kastar inte is på alla humans, dvärgar och vargar omkring mig In real life.

Förutom att köpa kattsaker och lyssna på Lejonkungen så väntar jag på Mathem och summerar ihop listan över punkter jag klarat av. Det är en ny grej jag prövar för att effektivisera bland allt jag hittar på omkring mig. Sen jag började jobba på Microsoft har mina organisations-skillz ökat drastiskt och jag blev tvungen att omprogrammera min hjärna till att hantera information överallt. Men det är stressande för mig ibland. Nu har jag ju en liten bebis dessutom som måste komma först. Ok, here i go…

Sjukstuga och julshopping.

Det blir ingen BVC idag… Jag är alldeles för snorig och hängig. Jag vill inte riskera att smitta resten av besökarna och personalen heller. Niclas är också sjuk men hostar mest. För mig är det inte så mycket hostande, men extrem huvudvärk som inte botas av något typ. Det blir bättre om jag vilar och har det hyfsat mörkt och svalt. Ett knep är också att lägga en handduk som sköljts med kallvatten på pannan. Det är något som hjälper mot mycket har jag märkt. Jag hade en kall handduk på pannan en del under förlossningen med medans jag försökte vila. Uttrycket “håll huvudet kallt” är inte så dumt alltid.

Just nu är två av våra vänner här och målar och ska montera garderoben som vi köpt från Ikea. Det är störigt att man inte orkar vara så social och trevlig som jag önskat utan jag pendlar lite från datorn, soffan och sängen. Lilla Alex är hyfsat glad men han har blivit lite mer klänging. Men jag tror att det kan klia vid tandkötten för han uppskattar sin Munch mitten som jag beställt hem från Amazon. Kanske ett bra julklappstips till er som ska köpa till någon under 1 år? De verkar ju gilla att äta på sina händer när det kliar och som jag förstår det så kan det börja klia ganska långt innan tänderna kommer.

Jag fick faktiskt iväg lite julklappsbeställningar igår och försöker i största mån att köpa saker jag kan få levererade hem eftersom det alltid blir sån kaos på postutlämningsställen inför jul. Åhléns.se hade 20% tills 10:00 i morse och jag beställde rejält med prylar. De har också gratis hemleverans om man köper över 2000:- så det är ju ett tips om man som jag köpte massa klappar och saker till mig själv denna gången. Vi har t.ex. ingen adventsljusstake insåg jag och hittar inte pappas så jag fick beställa en. Om jag har tur så kanske paketet kommer imorgon så jag kan tända på söndag. Annars får jag elda ikapp i nästa vecka. Nu blir det lite lunch.