Posts Categorized: BABY, KATZ & DOGZ

baby, bebis, barnsaker, hundar, dvärgpinschrar, katter, main coon.

Söndag och Smartasaker.

Shit. Jag har haft en sån ångest över att jag låtit mitt senaste inlägg före idag ligga uppe som senaste. Det var ju väldigt deppigt, och kanske tror folk att jag alltid går runt och är ledsen. Det är inte riktigt så. Jag är mest ledsen i samband med händelser. Så de senaste dagar nu har jag varit på topphumör och ordnat fint här hemma. Jag har skaffat en korg till alla mina småsaker så jag ska slippa bära runt på allt i händer och fickor. Man behöver ju ha massa saker med sig runt i huset; vattenflaska, sax, mobiltelefon, babymonitor, tofsar, hårborste, tuggummi och en himla massa andra småsaker. Jag köpte min grymma vedkorg från Jula för 199:-. Jag tror nog jag ska köpa minst en till som jag kan ha typ trädgårdsredskap i eller något. Jag känner mig ju nästan lika påhittig och kreativ som Ernst. Med en liten hint av Ivan Pavlov där jag traskar runt i mina Crocs, min trapper-hat, min korg med en visselpippa på ett snöre. Jag visslar ofta in hundarna när de springer och skäller så vet de att de får godis (en hundgodispåse finns naturligtvis i korgen). Men Stella är extremt opålitlig och speciellt nu när hon snart börjar löpa. Hon ska ut och busa med varje hund som passerar. Speciellt förtjust är hon i grannens storpudel som är en hane.

Hasse stormtrivs här hemma tror vi. Tidigt i morse kom han upp till sängen och väckte oss för att han ville ha mat. Så Niclas klev upp och gav honom mat. Sen kom han tillbaka och gosade men började busa med mitt hår och klorna. Inte den trevligaste uppvakningen. Men han är en kattunge får man komma ihåg trots han storlek. Vi har ju fått frågan om han verkligen är en kattunge? Jo, han fyller 4 månader om 10 dagar och är typ större än Stella. Han är så nyfiken på att få gå ut och fick vara med på balkongen på övervåningen när jag pysslade med mina växter. Jag ska ha en liten kompost på balkongen som blir lite mer växtrester, jord och kaffesumparna. Så får vi se hur det går.

Nu är vår “foajé” i stort sett färdig. Vi fick skåpet av grannarna i utbyte mot pappas gamla träningscykel. Jag pallar inte cykla mig smal, det gör ju så jävla ont i röven. Sen håller jag på med min diet. Jag körde faktiskt enbart skakes mån – torsdag och på fredag och lördag får jag äta lite som jag vill och dricka alkohol om jag vill. De andra dagarna är det småkalorier som räcker. Det är en ganska kämpig diet om man inte är bra på att vara bestämd. Men jag är så himla lat så jag orkar ändå aldrig laga någon mat eller träna. Så jag måste liksom nästan självsvälta mig själv av och till. Jag är världens jojobantare egentligen. Hälften av tiden så bryr jag mig och sedan inte. Klassiskt under alla högtider så blir jag smalare till sommaren, börjar dricka massa öl och äta ute, bantar till hösten fram tills jul då det blir en jäkla massa godis, mat och åter alkohol.

Men jag sköter mig hyfsat väl annars och stoppar i mig en drös med vitaminer. Vilket påminner mig om att min D-vitamin är slut och jag ska ta och köpa nytt. Jag ska dock köpa en till växtlampa från Smartasaker till mina växter. Jag har en som jag satte upp idag ovanför en ampel som jag köpt. Men för mig är det typ alltid dyrt när jag handlar hos Smartasaker eftersom jag hittar så mycket bra saker att köpa. Så, jag får försöka besinna mig lite. Men några bra saker har jag spanat ut. Så det blir kul.

Lite bilder nedan från de två senaste dagarna. Och ni ser min pappas och före honom farfars, gamla skrivbord. Det är jättefint och jag minns hur farfar satt vid det och löste sina korsord. De runda märkena bör komma från askkoppen som alltid stod där. Jag sa alltid till pappa att det vill jag ha när du dör. Ja, sa han men de är lite slitet. Men möbler är på sätt och vis som vi människor med våra bristningar och rynkor. Har man levt till fullo så tillkommer det spår, och detta skrivbordet har sett mycket. Jag ska försöka putsa upp det någon dag men vill inte förstöra träet mer så får läsa på lite först. Skulle vara spännande att hitta något tillverkningsår och där brukar tassarna/benen hjälpa till har jag läst tidigare i min auktionshandbok. Kanske ska jag plocka fram den igen och läsa lite innan läggdags. Men jag ska köpa klart, kolla på Aktuellt och spela the Sims 4. Jag har så jäkla kul i mitt spel med all drama jag skapar. Just nu har jag typ världens “Greys Anathomy” på gång med mitt sjukhus där jag är sjukhuschef. Så mycket romanser och några patienter måste man ju bota. Så det är kul och jag har en kopp brännässelte. Vilket påminner mig om att jag ska köpa mer när jag köper D-vitamin. Oh lord, jag behöver en post-it eller något.

I am on a shaky diet. :)

Just nu går jag bitvis i hälsans tecken och äter ingen fast föda utan utgår från Nutrishakes 4 stycken om dagen. Mitt slutmål är 15 kilo före sommaren. Men man orkar inte leva varje dag på shakes, så förra gången jag körde samma diet (och gick ner 10kg) så lät jag mig unnas på fredag och lördag. Sen får man äta fil och typ frusna bär och sådant. Jag sitter just nu och dricker ett glas sockerfri Redbull eftersom jag skippade kaffet idag. Jag har hällt upp Redbullen med is och frysta blåbär (liten näve) och tar det som en alkoholfri smaskig drink. Man får unna sig när man lever på snålkost. Jag är rätt duktig på att jojjobanta och har gjort det i större delen av mitt vuxna liv. Men jag gör det med rimliga mål numera och inte extremt som när jag var ugn. Då blev jag nästan ett skelett efter mina komplex. Jag har fortfarande svåra komplex över mina lår. Jag vet att det ska vara snyggt med en fawt ass och rundade ben men jag känner mig inte snygg. Jag brukar ändå vara ganska bra på att ta emot komplimanger trots mina komplex. Är man alltid otacksam så slutar de man möter med att erbjuda komplimanger. Så säg alltid bara tack, det var snällt sagt.

Det kan man göra emot negativa åsikter med. Det var en kille på en krog i Jakobsberg som jag inte minns namnet på. Det var under en pubrunda där de hyrt buss och vi var nog ett hundratal som åkte till olika krogar i Stockholm. Så man betalade ju för både resan och för att få dricka så mycket öl man vill i bussen. Men i alla fall så snackade jag mycket med en kille där som klippte cigaretter av mig ute på parkeringen. Jag visste redan vem han var faktiskt och vi började snacka lite om hans förflutna. Vi hade trevliga diskussioner. Sen på “klubben” i Jakobsberg så sitter vi i en soffgrupp och chillar. “Du har jävligt feta lår säger han”. Tack, det var snällt sagt. Alltså du borde typ ha en längre kjol och så. Ja, sa jag och mina strumpbyxor vittnar om att jag borde köpa en större storlek. Han fortsatte, ja typ 10 kilo kan du nog tappa. Han själv jobbade inom militären. Men hur ser du på dig själv frågade jag? Du har ju en 20-20 pannor till överst. Det kan man inte mörka med en lång kjol sa jag. Nej sa han, några kilo har jag lagt på mig med allt det tragiska som hänt. Jo sa jag, det förstår man. Det rörde sig om en familjemedlems bortgång. Så jag förstår, speciellt idag när jag sitter på 15 kilo mer än jag borde för min längd. Sorgen sätter sina spår. Han sa dock avslutningen att, men du är faktiskt snygg ändå. Tack, det var snällt sagt.

Nej jag kom att tänka på femfinger-meditation som bilden nederst visar. Jag lärde mig detta för att lära mig uppskatta mina egna insatser, relationer och få en najs avslappnad känsla från min KBT-psykolog. Det funkar ganska bra om man ser till att ha det tyst och lugnt. Jag är alldeles för i gasen idag för att försöka meditera. Jag städar, sorterar och packar upp saker som vanligt. Sen har vi hjälp här i veckan med att få upp lampor. gardiner och diverse småsaker som står ogjort. Det blir grymt bra och fint här hemma. Alex mår också bra, men jag gör väldigt lite med honom känner jag eftersom jag inte får lyfta honom. Det är lite jobbigt så klart. Min kropp börjar dessutom ställa sig åter efter att amningen upphört. Det blev tvunget efter operationen att sluta och gå över till ersättning. Så om ni inte visste det så påminner fasen som ammande lite likt klimakteriet. Så nu börjar min kropp försöka gå tillbaka till normalt igen. Jag har inte tappat så mycket hår egentligen trots att jag misshandlar det så med färg och annat. Men jag tar en jävla massa vitaminer mot allt möjligt. Också varför jag inte kände mig trygg till slut att amma. Det är ändå oklart vad som går vidare och jag måste må bra också. Men jag ammade åtminstone 4,5 månad nästan. Det kändes som den viktigaste tiden ändå om man får välja. Nu är han förhoppningsvis mer redo för baciller och annat själv.

Han väger fasen 7,5 kilo nu den lilla knubbisen. Han suger i sig en jävla massa ersättning. Så han börjar gå lite över normalkurvan men inget alarmerande. Nu ska han ju börja krypa eller sitta strax kanske och då rasar babyhullet nog av. Han är så söt när han försöker ta sig fram med olika metoder. Han kan bli jättearg och frustrerad men det är ändå rekommenderat att låta de fortsätta i cirka 15 minuter. Så länge de inte storgråter och är extremt ledsna. Det är lite så ibland när vi lägger honom i sin säng att han kan vara lite kinkig. Han är ju så trött men vill inte sova. Så blir han lätt obekväm på rygg och måste snurra runt. Ibland fastnar han lite eftersom spjälskyddet åker ner när han stökar runt. Jättejobbigt tycker han. Så jag försöker hitta någon provisorisk lösning. Antagligen ska vi dra ut sängen strax och då måste den in i hans sovrum för att rymmas. Men jag vet inte om han ska börja sova i eget rum än faktiskt. Det får vi läsa och se över när det borde vara dags. Men någon dag. 🙂

Nej nu ska jag äta en shake till middag. Min tredje för dagen och näst sista mål. Den sista tar jag en timme innan sänggående med ett glas vatten och citron. Ibland tar jag varmt citronvatten som är jättegott. Gör susen för alla sötsug och konstiga cravings. Man kan ju ösa i lite fryst frukt i vattnet med som är extremt nyttigt med alla antioxidanter bevarade från frysningen. Fryst frukt sägs innehålla mer nyttoämnen är färsk eftersom den bevarats så snabbt. Färsk frukt har säkerligen bekämpats, sprutats ner och sedan vattnat så diverse ämnen smiter ner i fruktköttet. Men det är bara min teori baserat på lite diffusa Flashback-läsningar. Flashback ska man glo igenom med måtta har jag märkt. Annars blir man ju extremt paranoid när det dyker upp diverse teorier. Bland annat om Osmo Vallo som mystiskt avled i samband med ett gripande av polisen i Karlstad 30 maj 1995. Man trampade på Osmo som låg handfängslad på marken och påstods ha gjort aggressiva ljud och rörelser mot polisen. Men han slutade röra sig när man stampade och hoppade på hans rygg. Han var plötsligt död och vid rättsmedicinsk utredning med obducering som man lät göra 3 gånger på Osmos kropp varav kroppen förvarades i en sån likkyllåda medans Osmos mamma slogs för hans rättvisa så hittade man ingen klar orsak till dödsfallet och till slut avslutade Rättsmedicinalverket hans fall.

Men nu fastnade jag längre än jag tänkt och avslutar med min meme som jag skojade fram när jag letade roliga saker på Pinterest. Hehe, så ser jag typ ut när jag försöker meditera. Ska pröva Charlies stil senare…
Mitt hjärtas fågel.

Måndag och veckan börjar relativt bra. Jag har en liten lista med uppgifter så som boka handledarkurs och beställa hem från mathem. Men sen vet jag att jag borde ordna en del andra saker. På fredag blir vi av med pappas hus och jag hittade pappas gamla huspärm i hans skrivbord som jag gått igenom. Jag hittade massa gamla ritningar och instruktioner på oljepannan så jag sorterade bara bort det inaktuella och ska lämna över pärmen till de nya ägarna. Vi har ju ingen användning för den längre och jag hade själv uppskattat en liknande pärm över mitt hus. Vi har kanske någon nånstans bland alla papper tidigare ägare lämnar. Jag har en hög i en hurts med manualer och diverse papper. Jag är inte helt olik min pappa när det kommer till spara saker.

Idag när jag slog på låten ovan så såg jag att Alex började försöka krypa. Jag har läst att de kryper bäst nakna så jag plockade av kläder och blöjan och la fram en handduk som jag fick med mig från pappa när jag flyttade till Sundbyberg. Sen har jag haft den kvar för den är fortfarande bra. Så Alex fick ligga naken på den i sitt babygym och vi lockade honom med hans krokodil. Han försöker ju lite åla och göra små grodkryp men till sist kom han faktiskt fram till sin krokodil och kröp några centimeter. Vet inte om det räknas för alla. För mig betyder det mycket. Han visar stora framsteg nästan varje dag i sin nyfikenhet på saker och sång. Han älskar att prata och lyssna vilket passar mig bra. Vi brukar kolla på nyhetsmorgon och han blir alltid fascinerad av alla människor på skärmen.

Alltså Hasse, min 14 veckors kattunge är typ större än Stella nu och äter upp deras mat. Så jag ger honom massor med färskfoder (fri tillgång till torrfoder) sen häller jag i laktosfri grädde eller mjölk på hans färskportioner. Hur mycket ska egentligen en maine coon -kattunge äta liksom? Såg på Facebook en tjej som undrade samma sak, hon gav sin hane på 2 år som vägde 8 kg, 500gr färskfoder, 100 gr torrfoder och typ någon mushi-boll? Känns ju som massor med mat. Men så klart de ska äta sig mätta oavsett vad det kostar. Jag tycker mest att det blir oklart inför när man köper kattmat hur mycket man skulle köpa. Sen äter han trots all sin mat dessutom upp hundarnas mat. Stella ligger besviken och lurar medans han äter upp hundmaten. Sen verkar Hasse lärt sig att man får godis om man kommer när jag ropar på hundarna. För han ville också ha en leverbit som han först lekte runt med när hundarna tittade på och sedan flippade upp på sin tass och in i munnen. Jag blev jätteimponerad. Han är ju den coolaste katten. Jag ska snart se om han vill gå ut, men väntar nog 1-2 veckor minst eftersom han ska vaccineras en gång till men också bli lite större och mer hemma. Men han verkar stormtrivas här, det är så härligt att se hela djurskaran i en stor varm filt och Wilma försöker hopplöst tvätta alla och även sig själv. Vi har fått pli på hennes hemska andedräkt med hundmunvatten. Ett tips till er med hundar som har dålig andedräkt. 🙂

Jag har planterat en himla massa fröer i mitt miniväxthus idag också så vi får hoppas att de trivs. Jag tog ganska enkla frön som paprika och tomat. Jag har ju en rutin på mina tider för växthusets ljus att det är släckt på dagen då solen lyser upp rummet men inte växthusväxterna eftersom de bor i ett hörn på mitt planteringsbord. Men på natten så är det tänt eftersom det inte finns någon lampa i hörnet eller taket alls på övervåningen än. Så det blir liksom det enda ljuset. Men det blir väldigt mysigt med lite belysning men inte för starkt. Jag insåg då att ett terrarium hade ju varit asgrymt där uppe. Men Niclas är dessvärre inte speciellt för terrariedjur så det blir inget sådant. Jag kunde ju liksom ha en liten majsorm eller något. Det tittade jag på som yngre men köpte aldrig någon. Men som Niclas säger så har jag tillräckligt med prylar och intressen och djur. “Ta hand om alla dammråttor istället”…

Jag ska spara alla dammråttor i ett stort upplyst terrarium i ren protest. Med sand döskallar och en jävla massa dammråttor.


You win some, you lose some.

Den andra februari så får vi pengarna från försäljningen av pappas hus. Jag vet inte helt vad jag ska göra med pengarna. Hur ska jag prioritera mellan alla mina idéer och samtidigt göra en bra investering? Jag vill inte bara tänka på nuet så som jag lever utan också blicka framåt. Vi har ett stort hus som behöver lite omsorg men också stora drömmar om pool och utbyggnader. Vad kommer allt att kosta?

Men mest är jag glad att bli av med bördan från pappas hus som stått obebott så länge. Att mitt gamla hem skulle bli en sådan börda för oss. Krångel på svenska bostadsmarknaden samt allt problem med posten och pappas räkningar. Vi sålde i god tid pappas hus, men köparna hade inte sålt sitt boende och vi var tvungna att skjuta på tillträdet för att slippa stämma de för kontraktsbrott. Vi vill ju verkligen sälja till den nya familjen med massor av barn och sina egna drömmar för pappas gamla hus. Det måste ju vara vår största önskan för vårat tidigare hem, att det går till en snäll och omtänksam familj med nya drömmar om sitt hem.

Men det betyder också ett slut. Jag kommer aldrig att få se vårt hem igen så som det var. Men redan efter pappa dog så slutade det vara allt det en gång var. Jag kan ärligt säga att jag fick en kuslig känsla när jag besökte hans hem dagen efter de hämtat honom. Vi hade ett öppet fönster för att vädra ut lukten och det drog en kallvind. Ni vet hur man känner på sig om någon finns där hemma. Men där hemma kändes det tomt trots alla saker. Han var inte längre kvar där. Jag fick heller ingen känsla av hans närvaro under hans begravning utan det kändes mer som en tradition än ett farväl. Vi gör så här i Sverige helt enkelt.

Jag hittade i pappas skrivbord hans gamla köpekontrakt från huset, daterat 1 december 2000. Jag kom ihåg att vi stressade för att kunna fira våran första jul i det nya huset och rotade bland julsaker och annat. Men det gick. Jag var då 17 år och fyllde alltså 2001 18 år. Jo, som jag nämnde så hade pappa många tankar och idéer med sitt nya hus. Det kom inte dit så mycket renoveringar förutom badrummet på övervåningen där han också lät sätta in en jacuzzi som alla uppskattade. Men vi fick inte slösa så mycket vatten, det var viktigt att spara vatten. Jag har kvar den mentaliteten idag och spar vatten överallt. Vattnar växter med mitt gamla dricksvatten och har små hinkar ute som samlar vatten. Vi har ju visserligen Roslagsvatten och blir inte så svårt drabbade. Men det är ändå en tanke att vatten kostar pengar och finns inte alltid i överflöd. Så jag försöker ta till vara det jag kan. Ibland springer jag runt i hela huset och letar efter törstiga växter till mitt gamla vatten.

Jag är jättetrött idag och sov också länge. Det har varit ganska händelserika dagar på senare och jag har en lätt förkylning. Men handen och alla värktabletter kanske gör sitt och tröttar ut mig de med. Jag försöker fota ganska mycket nu när det är så vitt och fint ute. Jag fotar för mycket tycker Niclas. Men jag gillar att visa världen vad jag ser. Och jag försöker att inte fota allt jag blir fascinerad av men ibland så måste jag. Jag har ju tiden just nu. Jag undrar hur det ska gå med alla planer och projekt när jag börjar jobba igen. Men det är ju ett mycket senare bekymmer. Då får man ju in mer pengar och som ni säkert kan ana så är inte Försäkringskassan lika generösa som Microsoft är.

Därför måste jag passa på. Det här är mitt år att skapa mina och Alexanders bästa förutsättningar. Men också att leva gott och vara lycklig så gott det går trots alla ups and downs som man stöter på. Nu ska jag nog vandra in i Simsvärlden och köra liten innan jag går och lägger mig. Jag vill egentligen lägga mig nu men det är lite tidigt. 21-22 är ofta lagom läggtid med Alexander och tv. Imorgon är det en ny veckan med nya äventyr. 🙂

Lördagsstatus…


Nu sitter jag här och tittar på en gungande Alex intill mitt skrivbord. Han ska sova lunch men har svårt att komma till ro. Trots hans mammas sjungande och gunget som han gillar. Men snart så. Då ska jag ta tag i sakerna omkring och kolla till lilla katten som vi hämtade vid 11. Det är en tuff liten kisse som hoppade direkt ut ur transporten som jag satt under trappan i hallen intill hans dass och mat. Stella skulle fram direkt och ville leka. Hon tycker så mycket om katter och vet att de är kompisar. Wilma är också nyfiken men mycket försiktigare. Hon är ändå 7,5 år nu och har vant sig vid katter. Hon kommer också från en som födde upp katter dessutom. Så Wilma är van. Båda hundarna har också varit en del hos min mamma som också föder upp katter så vi har rätt bra koll.

Jag ställde en konstig fråga till kvinnan vi köpte katten av om jag kunde få med mig kattsand från deras dass och stoppa i mitt eget så det luktade bekant och kiss så han vet att det är toan. Smart tyckte hon och räckte över en påse. Idén var dock inte min utan min mammas som brukade göra så till hennes kattköpare. Verkligen finurligt. Han tog sig en liten tur i hallen och satt i mitt knä och tittade. Sen kröp han in igen i sitt krypin. Så jag ska kolla så han mår bra så fort Alex sover.

Operationen gick bra. Så himla smidigt med direkt i centrum. De gav mig både lugnanden och smärtstillanden så jag blev lite stollig men inte så trött som jag trodde. Vet inte om jag gav fel vikt på mig själv. Jag sa ungefär 70 kilo men jag vet ärligt inte eftersom jag inte vägd mig sen efter förlossningen. Alltså jag ligger nog på plus från innan, men jag tycker att kläder är det bästa måttet. Man ska inte haka upp sig på siffror om man vill må bra. Jag kan för allt vad jag vet väga 65 kilo eller 85 kilo. Ingen aning. Och jag bryr mig inte alls heller just nu. Jag är som jag är. Och pappas träningscykel som stod i så fint skick i hans hem står oanvänd i mitt garage. Jag har dock bytt bort den med en av mina tidigare kollega samt numera granne mot deras antika skåp. Ett riktigt kap i och med att deras skåp passar perfekt till pappas skrivbord och farmors sylåda som också är antika. Det kommer bli superfint i min lilla “verkstad”.

Vi har hjälp har i helgen från 2 vänner, hantverkarna som jag skojsigt kallar dom. De gör lite allt möjligt men framförallt hjälper oss få lite ordning. Så bjuder vi på mat, husrum och också lite pengar. Så det är en kul situation för alla inblandade. Men nu sover bebisen och jag ska kika till katten. Så jag återkommer! 🙂

I love Snapptuna.

Det är så vackert här ute när frosten lägger sina spår här och där på saker ute och omkring en. Små kristaller av fryst vatten. Jag är småförtjust i att ta små bilder och visa världen det jag ser. Sen struntar jag generellt i om det är intressant eller inte för omvärlden. Det vet man ju inte förrän man har delat med sig. Men sen sitter jag också med en rad olika intressegrupper som är; A, familj och släktingar är antagligen mest intresserade av Alexander, men kanske också de andra levande invånarna som bor här. B, är vänner och bekanta som kanske vill hålla koll på läget eller tar till sig tips. C, folk som jag har kontakt med via föräldragrupper eller dylikt. Som kanske närmast är intresserade av tips och saker anpassat för spädbarn. Så det blir ju en samling med olika målgrupper som jag försöker intressera.

Men sen har jag också ett stort besökarantal som jag inte har någon koll alls på. Kan det vara google, bloglovin eller sociala medier. Jag är ju ganska öppen i mitt liv just nu. Det är en del av min sorgbearbetning att dela med mig. Det händer ju så mycket omkring mig alltid och jag tycker det ger mig bra fokus och balans att skriva ner vad som händer. Sen intalar jag mig att det hjälper mig sova gott om natten. Men ibland skaffar jag nytt material till saker att skriva om som fascinerar mig istället för att sova. Så det är besvärligt när jag inte kan sluta fundera. 

Idag är inte en sån dag. Jag lämnar er med bilderna ovan över igår och idag. Jag mår inte så värst bra eftersom jag har ont i magen och har sovit dåligt. Imorgon är det operationsdag och även om jag inte är så värst nervös så är det stressigt att jag vill få så mycket som möjligt gjort innan. Jag kommer ju vara ganska handikappad sen i 2 veckor. Jag ska nog ta mig ett trevligt kvällsbad och sen avslutningen använda antibakteriella tvålen. Sen ska jag försöka lägga mig tidigt eftersom vi ska vara på plats vid 10 och som småbarnsförälder tar det tid med allt. Jag kan ju inte ta mig hem själv efter ingreppet så Niclas och Alex följer med.

Sen står vila på schemat och på lördag hämtar vi hem katten. Som fortfarande saknar ett namn. Men vi funderar på och jag har idag satt ihop dass och transportburen så det är redo för hans ankomst. Klätterställningen får Niclas ordna, jag är kass på sånt och kommer ha sönder den i frustration. Men själv ska jag nu vila lite och hoppas att magen lugnar sig och huvudvärken släpper.

Hakuna Matata.

Ja om en vecka så kommer han. Vår nya familjemedlem och jag planerar och förbereder för fullt. Jag har nu beställt en massa saker och funderat på bra kattnamn. Vi lutar åt Ramses eller Moses. Antingen en kung, farao eller profet. Personligen har jag alltid föreställt mig att jag ska skaffa en katt och döpa den till Moses. Jag har läst någonstans att bokstaven S är något som katter lättare hör och uppskattar, därav föredras namn med många S i. Men sen när jag började inse att jag endast får döpa min lilla kattpojke en gång så kom problemen. Ozzy är ju coolt även om det härleder till en galen musiker. Men sen gillar jag Mufasa, som jag tycker är lite skoj eftersom jag växt upp med Lejonkungen. Mufasa betyder dessutom enligt uppgifter King på swahili.

Jag sitter faktiskt just nu och lyssnar på Hakuna Matata och beställer hem prylar till min lilla katt. Alex småsover i sin gungstol. Där trivs han bra. Jag sitter och försöker uppdatera Windows på min jobbdator och det går så där. Igår tjöt datorn i en kvart av alla påminnelser och mails. Det var helt kaos och jag försöker också läsa på vilken eltandborste som är bäst. Ja, fullt upp som vanligt. Sen är det relativt vad som blir gjort har jag insett. Jag hittar ju alltid på en massa projekt omkring mig nu när jag har tid som mammaledig. Så det är kul. Lite som om huset är min Sims-värld ibland. Livet i Azeroth är dock mycket olikt min vardag tack och lov. Jag kastar inte is på alla humans, dvärgar och vargar omkring mig In real life.

Förutom att köpa kattsaker och lyssna på Lejonkungen så väntar jag på Mathem och summerar ihop listan över punkter jag klarat av. Det är en ny grej jag prövar för att effektivisera bland allt jag hittar på omkring mig. Sen jag började jobba på Microsoft har mina organisations-skillz ökat drastiskt och jag blev tvungen att omprogrammera min hjärna till att hantera information överallt. Men det är stressande för mig ibland. Nu har jag ju en liten bebis dessutom som måste komma först. Ok, here i go…

Sjukstuga och julshopping.

Det blir ingen BVC idag… Jag är alldeles för snorig och hängig. Jag vill inte riskera att smitta resten av besökarna och personalen heller. Niclas är också sjuk men hostar mest. För mig är det inte så mycket hostande, men extrem huvudvärk som inte botas av något typ. Det blir bättre om jag vilar och har det hyfsat mörkt och svalt. Ett knep är också att lägga en handduk som sköljts med kallvatten på pannan. Det är något som hjälper mot mycket har jag märkt. Jag hade en kall handduk på pannan en del under förlossningen med medans jag försökte vila. Uttrycket “håll huvudet kallt” är inte så dumt alltid.

Just nu är två av våra vänner här och målar och ska montera garderoben som vi köpt från Ikea. Det är störigt att man inte orkar vara så social och trevlig som jag önskat utan jag pendlar lite från datorn, soffan och sängen. Lilla Alex är hyfsat glad men han har blivit lite mer klänging. Men jag tror att det kan klia vid tandkötten för han uppskattar sin Munch mitten som jag beställt hem från Amazon. Kanske ett bra julklappstips till er som ska köpa till någon under 1 år? De verkar ju gilla att äta på sina händer när det kliar och som jag förstår det så kan det börja klia ganska långt innan tänderna kommer.

Jag fick faktiskt iväg lite julklappsbeställningar igår och försöker i största mån att köpa saker jag kan få levererade hem eftersom det alltid blir sån kaos på postutlämningsställen inför jul. Åhléns.se hade 20% tills 10:00 i morse och jag beställde rejält med prylar. De har också gratis hemleverans om man köper över 2000:- så det är ju ett tips om man som jag köpte massa klappar och saker till mig själv denna gången. Vi har t.ex. ingen adventsljusstake insåg jag och hittar inte pappas så jag fick beställa en. Om jag har tur så kanske paketet kommer imorgon så jag kan tända på söndag. Annars får jag elda ikapp i nästa vecka. Nu blir det lite lunch.