Posts Categorized: BEAUTY & BEING

Smink, makeup, hair and hår. How to, tutorials samt bra sminktips.

Keep it curly!


Hej, hallå. Slänger upp ett snabbt inlägg där jag lovordar min nya locktång från REMINGTON CI606 CURL REVOLUTION, kostar 799:- hos Lyko och blev min julklapp till mig själv. Jag har ju ägt ett 10-tal olika varianter av locktänger men är nu superförtjust i denna. Ett problem som jag ofta har med tångar är vänstergrepp där jag ska locka min högra sida och här omfamnar tången bara håret och sen snurrar man hårslingan dit man vill. Det kan nog börja trassla om man tar för mycket hår så en mindre slinga åt gången rekommenderas. Men eftersom den gör mer än halva jobbet själv så går det ändå fort tycker jag. Klart en av mina bättre köp.

All about that base! <3En liten blogg om några av mina sminkfavoriter då jag precis suttit mig för att shoppa och fylla på lagret. Det blir lite kort och enkelt och bilderna får bli en bra hänvisning för var och hur.

Ögonbryn: ANASTASIA BROW WIZ SKINNY BROW PENCILLUMENE BLUEBERRY EYEBROW SHAPING WAXBAREMINERALS EYEBROW COLOR POWDER

Hud: LUMENE CC COLOR CORRECTING CREAM NYX PROFESSIONAL MAKEUP WONDER STICK NUXE MULTI-PURPOSE CARE MULTI-USAGE COMPACT BRONZING POWDER

Läppar: PROCLÉ VOLUME LIP BALM – Pink

Ögon: FACE STOCKHOLM PRECISION EYELINERISADORA EYESHADOW QUARTETLANCÔME HYPNÔSE DOLL EYES MASCARA NYX PROFESSIONAL MAKEUP EYESHADOW BASE

Lägg först CC-cream som bad och iom att denna är så täckande så funkar den oftast utan foundation. Markera områden som ska highlightas med “wounder stick” och fyll på de mörka ytorna med bronzing. Måla utkanterna av ögonbryna med penna och fyll sedan med pudret. Styla sedan med “shaping wax”.

På ögonen så börjar man med “eyeshadow base” och jag har pearl oftast, sen ögonskugga och gärna i en neutral färg, sedan dra ett markerande sträck med eyeliner, sen applicera mascara.

Lite kort och konkret. Men vill inte komplicera så mycket. Man kan öka och minska sitt engagemang och för mig är denna rutin för enkla men ändå propra tillfällen. För mig tar ovanstående 5-10 minuter. För de enklaste sammankomsterna har jag enbart CC-creme och mascara. 🙂

Bene Lava, Wishing you a good bath.Att ta ett härligt och varmt bad har jag nog nämnt en eller flera gånger att det är en av mina favorit-aktiviteter och jag badar minst en gång i veckan, ofta två gånger. Min stund i badet kombinerar jag av och till med att epilera benen, lägga hårinpackning eller ansiktsmask och gärna lyssna på något rogivande (musik eller radio). Om jag jobbar hemifrån, som jag ofta gör så kan jag pausa och ta ett behagligt lunchbad för att komma ner i varv från en stressad morgon eller något. Men ett kvällsbad efter jobbet eller någon annan ansträngning är också en riktig lyx.

I Sverige genom tiderna så var det ovanligt att ha ett badkar i hemmet och var ansett som en lyxig och modern företeelse ändå fram till 1930-talet då man började utrusta bostäder med badrum och badkar. Tidigare från 1700-talet och framåt så var det endast överklassen som ägde badkar och associerade bada med en förebyggande hälsobehandling och rent medicinskt. Medicinska bad har man använt sedan forntiden och mycket på grund av den värmande eller kylande effekt som går att uppnå. Men bad upplevs även som smärtlindade vid t.ex. muskelsmärtor så som träningsvärk eller t.ex förlossningsvärkar.

Bad har genom tiderna och är fortfarande ofta iblandade i rituella sammanhang. T.ex. grekisk-romerska baden kommer egentligen helt och hållet från religion men blev senare också en hälsokur och sammankopplad med läkande. Förut i Sverige var det normalt att man endast badade en gång i veckan och till vardags endast torkade/baddade av sig de andra dagarna för att bli ren. Medans i den romerska överklassen badade man gärna ofta och länge. En romersk kejsare sägs ha svarat på varför han badade en gång om dagen: “för att jag inte hinner bada två gånger”. I nutid så kräver vår kropp enormt mycket mer underhåll än på den tiden. På gott och ont.

När jag badar så tycker jag om att lyxa till det och snålar inte på tillbehören. Och tro det eller ej, det gör stor skillnad på huden men också välbefinnandet. Jag använder i princip inte alls någon hudkräm förutom solskydd och after-sun under sommaren vid behov. I annat fall så behöver min hud varken återfuktas eller mjukas upp för det mesta. Det har hänt under vinterhalvåret att jag fått torra armbågar och händer men annars inte alls. Det är oftast mitt hår som kräver ompyssling och omsorg. Mitt ansikte har jag däremot ansiktskräm på, en specifik för natten: Estée Lauder Nightwear Plus Anti-Oxidant Night Detox Creme och två olika för dagtid som jag varierar. Den ena är dyrare och används när jag behöver lite extra stöd, kanske efter ett bad eller dusch med scrub. Eller alternativt en blöt helkväll på stan: Peter Thomas Roth Cucumber De-Tox Bouncy Hydrator Gel. Sedan har jag en enklare som ingår i morgonrutinen: Estelle & Thild Biohydrate Total Moisture Day Lotion. Lite off topic, men jag frågade en av mina fd. kollegor vad hon använde för ansiktskräm för några år sedan eftersom hon är lite äldre men har en fantastisk hud. – “Den har du inte råd med” svarade hon och skrattade. Jag kände inte riktigt att jag hade behovet av att “tillrättavisa” henne, men en hyfsat framgångsrik IT-specialist på Microsoft tjänar i de flesta fallen mer än en projektledare på ett mindre finansbolag även om det kanske låter orimligt för vissa.

Nedan ser ni en liten badmix som jag blandat ihop själv. Jag har köpt badsalt färdigt (men man kan blanda eget om man vill), lite lavendelolja, plockat färsk lavendel i tomten tillsammans med rosblad och strött i, grönt thé och baby olja. Sen rör man ihop allt till en enda sörja och lägger i valfri mängd i sitt lyxiga bad. Känns bra, luktar bra och är mycket bra för huden. En liten varning dock att det blir en del rester så klart när man har blomblad och thé i badet. Man kan egentligen lägga i thépåsar om man vill också. Det finns hur mycket saker som helst som man kan hälla i sitt bad och få en lyxigare känsla. Jag ska försöka fundera ut lite fler mixar och recept och dela med mig.

Petras sminktips,10 favoriter.


Idag tänkte jag blogga om något helt annat. Nämligen tipsa lite om mina favorit-skönhetsprodukter just nu. Då Eleven (min favorit-butik på nätet) har en sommarkampanj med 20% vid köp över 599:- så tänkte jag lista mina rekommendationer för de som letar efter några guldkorn. Jag är ju som de flesta vet långt ifrån ett proffs när det kommer till smink och skönhetsprodukter, men jag testar så mycket nytt hela tiden och har ett ganska stort intresse vilket gör att jag blir lite mer insatt. Ni kommer notera att jag inte nämnt några hårprodukter och det är för att jag anser att de behöver ett alldeles eget blogginlägg för sig.

 

1. Anastasia Brow Wiz Skinny Brow Pencil, 235:- Bästa ögonbrynspennan jag någonsin använt. Väldigt smal och tunn linje som kan dra fina kanter runt ögonbrynen för att sedan fyllas på med ögonbrynspuder i mitten. Där kan även en bra pensel vara till stor fördel. Jag kan tipsa om Bareminerals Brow Master Brush som ger ett snyggt resultat och är lätt att använda.

2. Clarins Beauty Flash Balm, 329:- En produkt som jag användt dagligen sen 4 år tillbaka. En väldigt dryg och kraftfull produkt som jag främst använder som primer innan CC-kräm eller foundation. Den ger huden ett ganska tydligt lyster och stärker även. Jag skulle inte klara mig utan denna produkt.

3. Lumene CC Color Correcting Cream, 179:- Här har vi också en produkt som jag är näst intill beroende av. Nu under sommaren men även graviditeten så behövs inte lika mycket täckning på huden som annars. Då är denna supergrym som ändå täcker lite utan att direkt märkas så mycket som en foundation annars skulle göra. Den håller också fantastisk bra en hel dag med stök och stoj.

4. Proclé Volume Lip Balm, 79:- En piffig lipbalm med volumgivande egenskaper i olika färger. Jag har både Mauve och Clear. Clear är ju en bra bas om man ska ha ett läggstift eller så över. Det kan vara bra att veta att det sticks lite i läpparna när man applicerar. Så brukar de flesta läpprodukter som ska fylla ut volym agera. Men det blir jättefint.

5. Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara, 309:- Detta är den absolut bästa maskaran jag någonsin använt. Jag fick tipset av en kollega till mig något år bakåt och är verkligen helfrälst. Man får både långa och fylliga fransar och kladdar inte. Även deras vattenfasta variant Lancôme Hypnôse Mascara Waterproof är grymt bra. Jag köpte den till min pappas begravning och vare sig tårar eller regn rubbade denna maskara. Ett givet köp.

6. Isadora Quick Dry Nail Spray, 69:- De flesta skulle nog bli förvånade om de hörde hur många olika saker jag använder denna nagelspray till. Dess främsta funktion är ju att vara en “top coat” över nagellacket och skydda. Men jag sprayar även mygg/instektbett med denna spray som stoppar kliandet. Sen kan man sparaya maskor i strumpbyxorna, spraya sina smycken som inte är silver eller guld för att skydda dem vid fukt. Det finns mycket man kan använda genomskinligt nagellack till och i sprayform blir den mycket lättare och praktiskt.

7. Nuxe Multi-Purpose Care Multi-Usage Compact Bronzing Powder, 389:- Världens bästa bronzer/solpuder. Den kostar ju några kronor, men är så pass dryg att det är värt det i längden. Jag använder aldrig någon rouge utan kör helt på denna och applicerar antingen på området där man ska ha rouge eller så använder jag den till counturing (oftast för att förstärka).

8. Talika Lipocils Expert Eyelash Gel, 389:- Detta är en produkt som förändrat mina annars korta och bleka ögonfransar till vackra, tjocka och starka fransar. Det är dock inget för de med kort tålamod. Jag har använt i år och resultaten dyker antagligen först upp efter 1-2 månader. Jag använder den numera enbart innan läggdags men i början är det morgon och kväll som gäller. Helt fantastisk.

9. Clarins 3-Dot Liner Easy Lining Eyeliner Dot By Dot, 249:- Inte bara är denna “the shit” när det kommer till att skapa en snygg linje ovanför ögat. Den vårdar dessutom dina ögonfransar medans. Jag är sedan längre frälst vid dessa flytande pennor med 3-punkter som man kan måla emellan ögonfransarna för att få ett perfekt resultat.

10. Isadora Eyeshadow Quartlet, 129:- Det mesta börjar med en bra bas. Jag gillar Isadoras öginskuggepaletter och blandar ofta en fin grund på ögonlocket innan jag sätter på eyeliner och sedan maskara. Deras ögonskugga håller sig väldigt bra men är också i vissa toner ganska diskret om man vill ha en bra vardags-look. Jag har ett flertal i olika färger som jag väljer per tillfälle och humör.