Posts Categorized: PILLIJOKS

Vad som helst.

DYI, Inredning, saker till hemmet.

17.10.17


Ett par lugna och stillsamma dagar efter helgen. Jag känner mig lite snuvig, men ändå okej. Men vi stannade hemma ifrån Öppna förskolan igår för säkerhetsskull. Istället myste vi hemma i mjukiskläder och frossade i rester från helgen. Vi hade 8 kompisar över på samma gång, plus 2 barn som alla sov över. Så vi har ordnat och städat hela veckan innan för att kunna ta emot så pass många men också ha ett ganska presentabelt hem. Det är det som är det bästa med att ha över gäster för oss, att vi tvingar oss själva att städa och fixa och resultatet blir så himla bra. Jag är verkligen supernöjd med alla möbler och inredning som kommit upp än så länge. Men jag är dålig på att fota än så länge. Så det får komma lite senare. Vårt gästrum är färdigt med nyinköpt sängstomme osv, vår gamla TV är också där inne så jag fick en bra anledning att köpa en ny till vårat sovrum som var lite mer uppdaterad med appar och sånt. Jag kollar supermycket på Cmore och gillar att gå och lägga mig till nyheterna i sovrummet och ammar samtidigt som jag tittar. Sen lägger jag ner Alex i sitt nest och med lite tur så somnar han. Han har dock börjat bli lite kinkigare med att se någon av oss eller veta att vi är där när han ska sova. Både stökigt och charmigt ändå att man har någon som är så beroende av en. Ibland ligger jag och tittar på honom en längre stund när han sover. Han är så otroligt söt och fridfull för det mesta, och ibland så ler han lite i sömnen.

Han fyller 6 veckor imorgon och jag passade på att fota honom lite i nya bäddsoffan. Det är så bra ljus i övre allrummet “biblioteket” och bäddsoffan passar perfekt där i min mening. Den ser inte heller ut som en bäddsoffa alls tycker jag, utan är verkligen supersnygg. Den var också på rea just nu och kostade 4995:- om ni är ute efter en ny bäddsoffa och gillar den så kan man köpa den hos Soffadirekt. I övrigt flyter nog livet på ganska bra. Jag sover väldigt dåligt dock vilket inte är Alex fel för han sover massvis. Men jag har en del bra serier som håller mig sällskap och får vila på dagen i värsta fall. Just nu har jag börjat titta på Versailles vilket är spännande. Nu väntar en hög med räkningar både våra egna och pappas, men det har blivit lite mer ordning på pappas räkningar och mycket har jag kunnat få mig som fakturamottagare nu när eftersändningen inte fungerar. Jag är lite kontrollbehovstokig av mig och måste registrera alla betalningar i förväg så att de dras precis vid löning. Mycket för att det känns bra att betalat allt direkt och så vet man vad man har att röra sig på resten av månaden. Nedan har ni en fullbild på den snygga bäddsoffan som jag verkligen kan rekommendera! 🙂

Vi älskar bröst. #rosabandet

Vi älskar bröst och vi hatar cancer!

Varje år drabbas ca 8000 av bröstcancer. Av dessa överlever idag drygt 80% vilket är en ökning som till stor del beror på att det ofta upptäcks vid ett tidigt skede då information om hur man kan kontrollera sina bröst är så pass spridd och uppmärksammas. Nedan ser ni hur ni kan undersöka era bröst samt hur ni kan bidra till forskningen som förhoppningsvis kan tids nog bota ännu fler.

Rosa armband från Ung cancer
Rosa bandet köps på olika affärer så som Ica, Apoteket, Lindex m.f.
Köpa rosa varor hos Ica, t.ex. deras rosor eller kassar. Man kan också skänka sin bonuscheck till Cancerfonden.
Sverigelotten är nu också rosa där ett extra överskott går till BRO, Bröstcancerfondens Riksorganisation.
Pink Collection är en kollektion hos Lindex där 10% av köpesumman går till bröstcancerforskningen.

Välgörenhet är vackert. #rosabandet #fuckcancer #cancerfonden

DYI, Namnskylt.

Namnskylt till grind eller ytterdörr; här kommer lite inköpslänkar samt instruktioner till er som vill göra en likadan skylt som vi gjort. Jag har själv funderat och knåpat ihop egna idéer till denna skylt och vill därför avsäga mig ansvaret på kvalité osv. Men den borde klara sin huvudsakliga funktion som stilig namnskylt. Är man påhittig och händig så borde en schysst planka eller platta delen på t.ex. en åra bli en fin grund med till själva skylten. Men för er för som vill vara ännu mer kreativa så är det ju bara att låta fantasin flöda.

Träbrickor , Svart utomhusfärg , Vit utomhusfärg , Bokstäver i trä (storleken på de vi använt är 5cm) , Penslar en för varje färg rekommenderas , universallim , trädekor (för pricken över å då å , ä och ö saknas som köpbara bokstäver).

Brickorna blir grunden för själva skylten och vi använde den mindre av de två som ingår i paketet man köper. Man kan behöva måla 2-3 lager om man använder färgen som vi använt och låta det torka mellan varje målning. Även bokstäverna behöver ett par målningar för optimalt resultat, speciellt om man kör en ljusare färg. Limma sedan på bokstäverna och applicera gärna tyngd/vikter så de fastnar rejält. Sen är skylten klar! Vi kommer att komplettera vår skylt senare med något under “böjen” på efternamnet men har inte bestämt helt vad. Vi har beställt lite olika träfigurer och tänkte se lite vad som passar.