Petras sminktips,10 favoriter.


Idag tänkte jag blogga om något helt annat. Nämligen tipsa lite om mina favorit-skönhetsprodukter just nu. Då Eleven (min favorit-butik på nätet) har en sommarkampanj med 20% vid köp över 599:- så tänkte jag lista mina rekommendationer för de som letar efter några guldkorn. Jag är ju som de flesta vet långt ifrån ett proffs när det kommer till smink och skönhetsprodukter, men jag testar så mycket nytt hela tiden och har ett ganska stort intresse vilket gör att jag blir lite mer insatt. Ni kommer notera att jag inte nämnt några hårprodukter och det är för att jag anser att de behöver ett alldeles eget blogginlägg för sig.

 

1. Anastasia Brow Wiz Skinny Brow Pencil, 235:- Bästa ögonbrynspennan jag någonsin använt. Väldigt smal och tunn linje som kan dra fina kanter runt ögonbrynen för att sedan fyllas på med ögonbrynspuder i mitten. Där kan även en bra pensel vara till stor fördel. Jag kan tipsa om Bareminerals Brow Master Brush som ger ett snyggt resultat och är lätt att använda.

2. Clarins Beauty Flash Balm, 329:- En produkt som jag användt dagligen sen 4 år tillbaka. En väldigt dryg och kraftfull produkt som jag främst använder som primer innan CC-kräm eller foundation. Den ger huden ett ganska tydligt lyster och stärker även. Jag skulle inte klara mig utan denna produkt.

3. Lumene CC Color Correcting Cream, 179:- Här har vi också en produkt som jag är näst intill beroende av. Nu under sommaren men även graviditeten så behövs inte lika mycket täckning på huden som annars. Då är denna supergrym som ändå täcker lite utan att direkt märkas så mycket som en foundation annars skulle göra. Den håller också fantastisk bra en hel dag med stök och stoj.

4. Proclé Volume Lip Balm, 79:- En piffig lipbalm med volumgivande egenskaper i olika färger. Jag har både Mauve och Clear. Clear är ju en bra bas om man ska ha ett läggstift eller så över. Det kan vara bra att veta att det sticks lite i läpparna när man applicerar. Så brukar de flesta läpprodukter som ska fylla ut volym agera. Men det blir jättefint.

5. Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara, 309:- Detta är den absolut bästa maskaran jag någonsin använt. Jag fick tipset av en kollega till mig något år bakåt och är verkligen helfrälst. Man får både långa och fylliga fransar och kladdar inte. Även deras vattenfasta variant Lancôme Hypnôse Mascara Waterproof är grymt bra. Jag köpte den till min pappas begravning och vare sig tårar eller regn rubbade denna maskara. Ett givet köp.

6. Isadora Quick Dry Nail Spray, 69:- De flesta skulle nog bli förvånade om de hörde hur många olika saker jag använder denna nagelspray till. Dess främsta funktion är ju att vara en “top coat” över nagellacket och skydda. Men jag sprayar även mygg/instektbett med denna spray som stoppar kliandet. Sen kan man sparaya maskor i strumpbyxorna, spraya sina smycken som inte är silver eller guld för att skydda dem vid fukt. Det finns mycket man kan använda genomskinligt nagellack till och i sprayform blir den mycket lättare och praktiskt.

7. Nuxe Multi-Purpose Care Multi-Usage Compact Bronzing Powder, 389:- Världens bästa bronzer/solpuder. Den kostar ju några kronor, men är så pass dryg att det är värt det i längden. Jag använder aldrig någon rouge utan kör helt på denna och applicerar antingen på området där man ska ha rouge eller så använder jag den till counturing (oftast för att förstärka).

8. Talika Lipocils Expert Eyelash Gel, 389:- Detta är en produkt som förändrat mina annars korta och bleka ögonfransar till vackra, tjocka och starka fransar. Det är dock inget för de med kort tålamod. Jag har använt i år och resultaten dyker antagligen först upp efter 1-2 månader. Jag använder den numera enbart innan läggdags men i början är det morgon och kväll som gäller. Helt fantastisk.

9. Clarins 3-Dot Liner Easy Lining Eyeliner Dot By Dot, 249:- Inte bara är denna “the shit” när det kommer till att skapa en snygg linje ovanför ögat. Den vårdar dessutom dina ögonfransar medans. Jag är sedan längre frälst vid dessa flytande pennor med 3-punkter som man kan måla emellan ögonfransarna för att få ett perfekt resultat.

10. Isadora Eyeshadow Quartlet, 129:- Det mesta börjar med en bra bas. Jag gillar Isadoras öginskuggepaletter och blandar ofta en fin grund på ögonlocket innan jag sätter på eyeliner och sedan maskara. Deras ögonskugga håller sig väldigt bra men är också i vissa toner ganska diskret om man vill ha en bra vardags-look. Jag har ett flertal i olika färger som jag väljer per tillfälle och humör.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *