17.10.25Idag är inte en så värst bra dag.

Jag är superförkyld och eventuellt är lillen på väg att bli förkyld. Det piper lite om hans näsa när han andas ibland. Men vi får se. Jag kan ju tyvärr inte hålla mig borta ifrån honom. Vi ställde däremot in vårt besök hos BVC eftersom jag tänkte att det är bäst att inte dela med sig av våra baciller. Inte helt säker på om jag har feber dessutom för jag är jättevarm och kallsvettas men det är ganska kallt. Jag orkar dock inte leta upp termometern och kolla. Istället sittar jag här och parallellbloggar samtidigt som jag sköter våran ekonomi med räkningar och överföringar.

Det är krångligt att få något grepp om mina inkomster just nu eftersom pengarna kommer från så många håll; min arbetsgivare, försäkringskassan och pappa. Jag får nästan 3000:- i månaden från pappas oanvända pension och så kommer det fortsätta i 5 år. Det gör jätteont att se de pengarna på mitt konto. Här kan jag leva gott och unna mig saker för att pappa inte unnade sig så mycket och sparade i alla dessa år. Det är en jättejobbig tanke och jag blir ledsen varje gång jag tänker på det. Han kunde köpt den där nya datorn han velade om och en ny bil som han också var intresserad av. Istället får jag en skuldfri bil, ny dator och en himla massa annat som jag inte har förtjänat. Tänk att livet är så kort. Och man sparar och sparar hela sitt liv för att en dag dö plötsligt innan man ens fått använda sina egna pengar. Det är så fruktansvärt orättvist.

Jag dricker ett glas Ramlösa granatäpple till pappas minne. En gång började ett telefonsamtal mellan mig och pappa på följande vis;

Petra: Aa hallå det är Petra.
Pappa: Jag tycker inte om ramlösa med granatäpple.
Petra: Hej pappa, det var tråkigt att höra. Varför köpte du det då?
Pappa: För att ni ska dricka upp det när ni kommer på besök men ni är ju så dåliga på det. Kan du inte komma och hämta granatäpplen och ge mig en flaska citrus istället?
Petra: Nej, men jag dricker ju kaffe när jag kommer och hälsar på.
Pappa: Ja men kaffe dricker jag själv så det får du inte.
Petra: Ok så du vill att jag kommer och hämtar all Ramlösa granatäpple?
Pappa: Ja, och lämnar en flaska citrus.
Petra: OK…

Imorgon är det min födelsedag och jag fyller 34 år. Det är inte speciellt märkvärdigt att fylla år längre. Men man får oftast några samtal och några grattis och i år får jag ett samtal och ett grattis mindre. Det känns också lite jobbigt.

pixelstats trackingpixel

One thought on “17.10.25

  1. Jejca

    “Pappa: Jag tycker inte om ramlösa med granatäpple.. ” ??? Så himla bra vis att inleda ett samtal på! Hihi
    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *