14 Dagar kvar till julafton!

Vilken panikångest jag utsattes för när jag kom på det. Visst har jag köpt några julklappar… Men varje gång jag går ut och letar på någon rea eller olika adventsluckor och julklappstips så slutar det bara med att jag köper saker till mig själv istället. Vilket kanske inte är tanken. Men i mitt letande så kom jag på att jag kan ju fylla på det jag själv önskar mig i bloggen och därmed bjuda på lite julklappstips till er därute som vill komma på något att köpa. Jag har kategoriserat i olika prisklasser så man lätt kan fundera på vad man tycker är en lämplig summa alternativt vad man har råd med. Jag tycker att många lägger fokus på att de måste spendera si och så på personerna man köper till istället för vad man köper. Typ exempel; mamma och pappa köper alltid så dyra julklappar till mig och då måste jag som nu är vuxen och har en skaplig lön också köpa dyrare saker till dem. För mig brukar det vara mellan 1000-2000:- per person. Men det beror givetvis på vad jag köper. Jag köpte förra julen ett bilstartare-kit, till min pappa som kostade precis i mitten 1499:- men då min pappas bil ofta vägrade starta när han var ute och handlade osv och fick ringa på vägassistans så tyckte jag att han verkligen behövde en sån. Han blev jätteglad och använde den hela tiden, han ringde också och berättade första gången han använt den och sen ofta när han precis använt den. Jag hittade den i framsätet på pappas bil och jag fick även använda den när jag skulle åka och sälja bilen eftersom den stått och laddat ur. Jag har den nu i mitt framsäte fast jag inte behöver den så ofta. Kanske om jag ser någon som fått ett motorstopp eller om någon granne eller vän behöver hjälp så kan jag komma och hjälpa. Eller om det varit en kall natt här ute och även min bil lyckats ladda ur.

Men hade jag haft det lite sämre förra året hade jag såklart köpt billigare julklappar. Jag kan snåla lite på leksaker till mina syskonbarn. Men de är så himla många. Typ 8 stycken liksom. Tänk så många kusiner Alexander har/kommer ha. Jag har 3 kusiner och 2 av dessa träffade jag senast när jag var 7 år. Jag kommer ihåg att det var sommar och den ena, Lena höll i en liten bebis. Bebisen hade en vit klänning med spets. Lena fick en hjärnblödning några år senare och blev förlamad i halva kroppen och sitter i rullstol. Min andra kusin; Peter har jag inga minnen av. Men jag vet att han idag sitter på kåken för väpnat rån. Sedan har jag en kusin på min pappa sida, Thomas som jag träffar då och då och känt så länge jag kan minnas. När jag funderar på mitt första minne om Thomas så kom jag på att det var under någon julafton hemma hos farmor och farfar. Vi firade alla våra jular där när jag var liten. Jag tror att första gången vi firade jul hos min mamma och pappa och släkten kom dit istället var först när jag fyllt 11 kanske 12. Farmor och farfar hade färdtjänst då och farmor satt i rullstol. Jag kommer inte ihåg varför hon satt i rullstol, men jag minns att det var så den julen. I år ska vi som jag nog sagt vara här hemma. Jag undrar när jag borde köpa en gran av något slag? Jag tänkte faktiskt beställa hem då det är så bökigt att handla gran.

Ja, nu gled jag lite ifrån ämnet så tillbaka till det. Jag har en massa syskonbarn jag måste köpa julklappar till. Så jag brukar lägga runt 300 per barn. Men ibland blir det lite mer. Men redan 300 X 8 är ju liksom 2400:- … Så ökar jag på alla så kommer vi till slut upp i stora belopp totalt. Sen ska det vara rättvist tycker jag. Jag kan inte köpa något billigt och tråkigt till ett barn och dyrt och fint till ett annat. Åtmistånde inte med avsikt. Ibland hittar jag inte klockrena presenter till just dem. De är en mycket knepig kategori. I år har jag hittat riktiga kick-ass -klappar till några av dem. Så det blir kul. Okej, nu ska jag inte ta världsrekord i längsta blogginlägg. Så, till julklapparna. Alldeles direkt börjar jag med de billigaste.

0-100:-
En salig blandning av praktiska saker som till exempel en reflextofs att hänga på väskan/jackan eller kanske t.o.m. ett par stövlar om man vill och kan. Men jätteviktigt och bra att synas i mörkret när man är ute. En snygg kopp till kaffe eller te. Cool tidtagarkatt till köket eftersom man inte pallar springa runt med mobilen på sig här hemma. Jag vet aldrig vart min mobil är numera. Lite dekorativt piffiga saker, strumpor och en massa nagellack som luktar gott!


100-200:-

Här har vi en samling av bekvämligheter i bodybutter, doftljus från woodwick vilket är en sann favorit jag har. Det står typ ett och brinner ett ljus någonstans hela tiden. Jag gillar också små lådor att förvara saker i. Typ en låda för nagellack, en låda för fröer, en låda för grattis-kort av olika former och diverse föremål jag vill ha koll på. Sedan lite kylskåps poesi och ett fint halsband. Sen vet ju ni som känner mig hur mycket jag älskar att ta ett bad. Så det går åt en del salt och oljor till det.


200-300:-

En större förpackning woodwick-ljus. Egentligen är de mer prisvärda hur större det blir. Men så kan man ju inte resonera med allt. Sen gillar jag som sagt bra förvaringsmöjligheter och saker som doftar gott. Och jag behöver ett midjeskärp…
300-500:-
Nu börjar det bli dyrare saker och urvalet är delvis från produkter jag använder konstant. T.ex. schampot är grymt bra. Rätt prisvärt också om man köper på 1L istället. När jag var på förlossningen i Danderyd och väntade så fiskade jag upp ett parfymprov ur min väska när jag skulle rensa. Så jag sprutade på ett litet prov och blev stormförtjust. Så jag spenderade en stor tid med att lukta på min handled. Så det är min parfym jag har just nu och förbrukar stora mängder av. Jag önskar mig också en cool eltandborste efter rekommendationer av min tandhygienist. Sen tycker jag att gossedjuren som syns är så fina. Jag har redan ett par lite här och där i hemmet som Alex och hundarna leker med. Supersöta. Samt Husets-ABC – en bra bok om hushåll.
500 +++

Jag önskar mig oftast inte så dyra saker utan köper det mesta isåfall själv. Men jag tar för säkerhetsskull med lite produkter som jag vill ha och kanske kan köpa till mig själv i mellandagsrean. Alltså, en Beauty-bok med skönhetstips och tricks, dyr men sägs ska vara väldigt bra. En pall med förvaringsmöjligheter och en snygg lilahårig kudde till sovrummet. Foreo-paket med eltandborsten ovan samt andra bra produkter från Foreo. En supergrym ansiktskräm som jag har på natten, min är snart slut! Sen behöver jag kanske inte förklara varför jag vill ha ansiktmaskstuben Super Acids X-Treme Hangover Mask?!
pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *