2017. Life and death.


Hej, allesammans. Idag är sista dagen på 2017 och imorgon börjar ett nytt år. När jag satte mig vid datorn idag efter vår sena frukost så dök det upp en påminnelse: imorgon fyller pappa år. Han skulle ha fyllt 66 år. Vi firade faktiskt förra nyåret jag, Niclas och hundarna med min syster, svåger och pappa. Så han sista nyår var han i alla fall med sin familj och inte ensam hemma med sina frimärken. Vilket han i och för sig hade antagligen uppskattat lika mycket. Men han tyckte det var lyxigt att åka bort då och då och slippa laga mat. Ja, jag saknar honom jättemycket. Ni som följt mig en tid vet redan att det går upp och ner och har påverkat mig ganska hårt.

Nu sitter jag här med en blå hårslinga och annars busigt ljust hår. Jag gillar det. Jag är alltid för feg med mitt utseende och tror att det spelar så stor roll. Men jag har insett nu mer än någonsin att det inte alls spelar någon roll. Man måste pröva sig fram i livet. Jag är fortfarande i spillror mentalt efter allt det som hänt mig detta år. Och just nu försöker jag nog lista ut vem jag är nu och vad jag vill. Men jag vet inte riktigt. Mer än något vill jag lära mig nya saker och vara en bra mamma samtidigt. Och juste, vi har tingat en liten kisse från en uppfödare här i Vallentuna. Han är en maine coon av färgen blå. Han ser ut som ett grått litet lejon och är jättesöt. Så han blir en ny familjemedlem runt den 10:e januari. Vi gillar timingen eftersom Niclas är pappaledig i 2 veckor från 12:e januari på grund av min handoperation och jag kan ligga och gosa med hundarna och den lilla katten i sängen hela dagarna.

I alla fall, så sitter jag just nu och ammar och skriver samtidigt. Så jäkla praktiskt med en sån amningskudde som man har i knät och jag gillar just datorn eftersom jag kan göra en massa saker samtidigt och han kan få äta i lugn och ro. Han somnar nästan alltid i samband med att han äter så oftast blir det att jag får lägga ner han i sin Mamaro-stol så gungar han ett tag. Så jag ska testa det nu och börja förbereda inför vår nyårsfest. Vi har nog 15 gäster som kommer och 5 är redan här sedan igår. Men vi har ett ganska städat firande med hundar, småbarn och tapas som mat. Vi tyckte att det blir lättast med folks allergier, dieter och så vidare om varje sällskap tar med sig en smårätt och bjuder alla på det man lagat. Det blir ju lättare administrativt med. Något år hade vi en storslagen 4-råttersmeny och 16 pers och de som köpt all mat fick en liten summa av alla gäster. Oxfilé och hummer till 16 pers är ju inte gratis, men det var lyckat i alla fall. I år är det dock som sagt, allergiker och vegetarianer etc. Så det blir nog bäst om slår upp en stor nyårsbuffé. Jaja, nu ska jag gå och börja städa lite innan folket kommer. Det är superjobbigt att städa 180kvm hela tiden. Men vi är inte jättepedantiska av oss så det går nog fort.

Jag vill också säga, tack till er alla som följt och fortsätter följa mig. 2018 kommer nog inte vara lika mycket sorg och dramatiska förändringar. Men jag ska nog kunna ha kul ändå och dela med mig. Gott nytt år, och vi hörs nästa år! 🙂 <3pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *