One love, people get ready.

One more thing.
Let’s get together to fight this Holy Armageddon (One love), So when the Man comes there will be no no doom (One song), Have pity on those whose chances grows thinner. There ain’t no hiding place from the father of creation. Sayin’ one love, one heart. – Bob Marley

Om ni Googlar rubriken så kommer ni till en Youtube-video över en hybridlåt emellan Bob Marley och The Wailers samt Curtis Mayfield eller en (Wikipedia) länk. Och låten är utgiven 1965. Den är alltså utgiven före de flesta av mina potentiella läsare är födda. Ni alltså, är troligen en åldersgrupp yngre än utloppet för Bob Marleys stora Reggae-karriär och innan han kom att plötsligt avlida 1981. Ändå är vi förmodligen en stor skara som beundrar hans verk om och om igen. Likt låtens uppkomst som sägs bero på en skicklig målare så är det en variant av konst som kan ge oss inspiration eller ett najs lugn när vi annars känner oss stressade. För mig är Bob Marley definitivt lugnande, “Every little things gonna be alright” och så vidare. Jag har blivit en sån extrem multitaskare på senare där jag gör typ 3 saker konstant. Ammar, gamear samt dricker pepsi. Kollar på tv, surfa Facebook samt bita på läppen samtidigt. Sen gillar jag att flippa fönster på telefonen i kamp om vad jag ska titta på, kolla på nyheter och fundera på vart jag ska ha alla mina saker samtidigt. Sen fylls listan på till absurdum ibland.

Just nu håller jag på med det, att låda för låda rensa upp här hemma och få lite ordning i kaoset. Eftersom jag Pinterestat så mycket så har jg läst ett 100-tal artiklar om att declutter och organize your home och så vidare och får små idéer samt infall. Här har vi en bra burk för lim, tejp samt andra bra sätt att fästa saker på andra saker. Verktyg och färg hör hemma i vår blivande ateljé/verkstad eller pysselrum. I mitt pysselrum vill jag ha pappas skrivbord och en träbänk/arbetsbänk som jag hittade i hans förråd. Jag vet inte om jag någonsin använt arbetsbänken men jag har fan sett hur pappa släpat runt det där åbäket vid diverse flytt och envisats. Och jag tänkte att nu är det min arbetsbänk som jag kan komma att använda i mitt pysslande i huset. Vi har ju så mycket plats.

Sen har jag och mina förfäder av samlande en himla massa prylar, extra av allt. Jag har nämligen framför mig min farmors gamla sylåda. Däri hittade jag 6 stycken saxar och ni vet det jag sagt om min pappas pennor. Jag börjar förstå ett visst mönster i detta. Men jag förstår dem båda. Det är bra att ha lite extra av det man använder mycket. Jag sitter själv på några flak Pepsi och några burkar pepparkakor för att slippa stå utan. Och jag har fler saker jag har mer av än jag egentligen behöver än tvärtom. Men någon dag, ska jag ta tag i mitt spontana saksamlande och försöka göra det till något bra. Nu börjar jag bli så trött. Vi har varit på kalas precis och imorgon får vi en massa besök. Så jag återkommer i helgen helt enkelt.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *