Så innan min låga flämtar till…

…Vill jag vara ett bloss för dom som följer oss…

Ibland händer det så mycket hos mig. Just nu är det fart överallt på mig och det är tur, för jag får en himla massa gjort. Dock inte alltid det jag planerar att få gjort har jag märkt. Jag tänkte idag att jag skriver en lista och försöker beta av så mycket som möjligt på den listan. Men så när jag skulle slå på någon lämplig musik så såg jag min mest spelade Spotify-lista framför mig markerad “Pappa”. Jag är dålig på att dela med mig av mina Spotify-listor omedvetet trots att jag ofta får komplimanger för att de har ett skönt gung eller rivigt riff. Eller bara bra stämning och lite fredagspepp. Ja, det kommer helt enkelt allt eftersom. Det tror jag nog att många av de som följer kan uppskatta.

Så när jag startade playlisten så börjar den som på pappas begravning med Ljuset följt av Ring i alla klockor. Sen ser ni resten i listan i ordningen som vi valde den. Sen har jag fyllt på med pappas favoriter allt eftersom. Jag tänker mycket på honom när jag hör Kolla Kolla med Nationalteatern eller Jack the Ripper. Sanna favoriter som han hade. Men jag fick idén av att jag har ju faktiskt just Ljuset och lite andra LPs någonstans i mitt garage som jag hittade hos pappa. Jag vet inte exakt var, men de finns där någonstans. Så jag mailar och kollar om han kan tänka sig att signera plattan åt mig. Så jag mailade följande:

“Från: Petra Stålnacke [mailto:petra_thesaint@hotmail.com]
Skickat: den 3 januari 2018 10:57
Till: info@mikaelwiehe.com
Ämne: Autografförfrågan

Hej Mikael,

Den 5:e juni 2017 så avled en av era störta fans. Nämligen min pappa Kjell Haglund. Jag har sedan dess hittat en stor skara av era vinyler och skivor i hans ägor.

Vi började hans begravning med ”Ljuset” och ”Ring i alla klockor” som du också sjunger. Väldigt fina låtar. Jag har nu i 6 månader lyssnat på alla dessa låtar dagligen eftersom de gör mig både glad och ledsen. Men framförallt så minns jag min pappa.

När min pappa plötsligt avled, 65 år gammal i sitt hem så var det en chock för oss alla. Han var inte sjuk eller mådde speciellt dåligt. Han var bara trött ibland. Men han dog plötsligt och de har inte kunnat hitta någon dödsorsak efter rättsmedicinsk obducering. Jag var också gravid med 2 månader kvar till beräknad födelse när min pappa plötsligt avled. Så det var en väldigt traumatisk tid för mig som hoppades på att min son skulle få växa upp med sin glada och proggkäre morfar. Men så blev det inte.

Istället sitter vi här med en Spotify-playlist och ett fotografi. Men också en massa gamla LPs i garaget från min pappas hem. Så jag undrar om det på något vis skulle gå att ordna med en autograf till just LPn ”Ljuset” som jag har någonstans? Jag kan buda över den eller något, vet inte om jag vågar skicka den med post eftersom den är så viktig för mig. Men jag kan försöka få den till dig på något säkert sätt. Just nu ligger den i en låda i garaget någonstans så jag måste hitta den först och främst. Men tänkte att jag mailar först och frågar om du kan och vill.

Jag har aldrig mailat någon känd person innan så jag ber om ursäkt om jag skriver mycket.

Förresten så såg jag dig live i Västervik när jag var med kompisar och såg Lars Winnerbäck. Jag sa till pappa att du var förband åt Lars Winnerbäck och han svarade att nej, Mikael Wiehe är inget förband. Han är alltid huvudartisten.

Ha en fin fortsättning på det nya året, vänliga hälsningar Petra Stålnacke

Skickades från E-post för Windows 10”

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *