Modern vett och etikette.

Vad tror ni? Det borde jag väl fixa? Lite på skämtsamt vis med några fyndigheter om jag kommer på någon. Jag har mångårig erfarenhet av att läsa Magdalena Ribbings blogg men också hennes bok Etikettbocken. Fan också, nu höll jag på att bli AFK:ad ur min BG jag hade i backgrunden. Det var så jävla tråkigt att vakta flaggan och jag dog. Sen står det alltid någon jävla bezzerwizzer och lurpassar på alla AFK:are så de ska kunna rapportera. Sluta AFK:a JanisJumplin… Mitt nätverk dog… Nej, det går typ inte kidsen på idag eftersom de är så vana vid alla dessa Wifi-extenders överallt. På min tid surfade man fan på modem och kunde inte ringa på telefonen samtidigt. Blev man nedkopplad då så kunde det ta en kvart att komma online igen. Nej, ungdomen idag skulle behöva spendera en helg på typ kollo i skogen där det saknas 4G-signal. Eller finns det sådana platser kvar?

I mitt garage får jag typ bara in 3G faktiskt och ibland är det något mellanläge mellan Wifi och 3G just där inne. Jag märkte det igår när jag höll på att leta LPs. Att signalen var fullkomligt kass. Jag upptäckte förresten också då att några sorts möss har flyttat in i vårat garage så jag behöver vår kommande katt nu! Jag bussade in Wilma på mössen men hon bara fnös och ville gå in igen. Det regnade och hon var blöt från att ha sprungit runt på tomten medans jag röjt i garaget. Wilma hatar verkligen att bli blöt. Dock är hon alltid superbusig efter hon varit blöt och blivit torr igen. Då plöjer hon runt i hemmet som en tok och fastnar i både kuddar och filtar. Stella är ofta förundrad. Varför är det så kul att bli torkad?

Men i alla fall, så hittade jag också Magdalena Ribbings “Etikettboken” i garaget när jag letade och blev peppad. Jag minns hur jag uppskattade att läsa igenom den tidigare. Jag fick den faktiskt av present av min lillasyster inför hennes första bröllop som jag var tärna på. Det är det enda bröllopet som jag hållit ett tal på. Men så var jag i och för sig “toastmaster” på min brors bröllop. Första och enda bröllop än så länge. Men jag tror nog att det förblir så också. Precis som jag tror att min syster fann kärleken andra gången.

Anyway, jag sitter just nu och kollar på Rapport samt försöker komma på vad jag borde beställa hem från Mathem.se … Det finns så udda saker där ibland. Typ plattborste. I och för sig, om man behöver en akut present till någon och inte pallar åka och handla. Jag beställer typ hem saker jag ska ge bort hela tiden. Till exempel så var vi på lunch hos Niclas vänner och träffade 2 andra bebisar som är födda några veckor innan Alexander. Rätt kul att vi alla sågs i början av året, typ i mars och insåg att vi alla väntade de små. Det var innan vi alla visste vad det skulle bli också, så rätt tidigt minns jag. Men det blir väl kanske tyvärr uppenbart i mitt fall som gärna dricker öl och röker men plötsligt slutat. Att man har en renlevnadsresa mot beach-2017 är det liksom ingen som köper längre.

Så på mathem.se gjorde jag så att jag handlade 2 stycken Sophie-bitringar, för andra tar alltid med sig fina presenter till min son. Så jag vill ju så klart vara en snäll person som också ger bebisar presenter. Jag köpte också en bok till ena bebisen storasyster som vi åt lunch hos. Små barn förstår inte lika lätt som vi varför bara bebisen ska få en present. Så det är bäst att ta med till alla. De små har det alltid lite tufft när ett syskonlig kommer. Jag vet ju som har 2 mindre syskon att de slåss om uppmärksamhet, tid och framförallt pengar. Men vi växte alla ifrån detta i min familj som tur är och är rättvisa mot varandra, speciellt nu med vårat arv.

Men så till min etikett i detta, så ta gärna med dig något litet om man kan och vill. Alla gillar nog presenter och är de praktiska samtidigt så är det ett plus. Sen bjöd detta paret oss på lunch, så vi köpte med oss en julgrupp efter som lite äldre seder säger att man borde ta med sig blommor när man besöker ett nytt hem, så som vi också gjorde eftersom de var nyinflyttade. Så många flugor i en smet. En av värdarna fyllde dessutom år, så vi tog med oss en flaska rött vin till födelsedagsbarnet. Så där har ni en fingervisning över hur man kan göra om man har den ekonomiska förutsättningen till det. Det kan ju ibland tryta med pengar innan jul om man som jag köper många julklappar till mig själv, men också andra. Utan att glida från ämnet för mycket så köpte jag skinntofflor och morgonrock till Niclas, han måste typ lära sig att det är världens bästa plagg inom samtliga områden. Sen köpte jag också ett lekset för veterinärer till Alex så vi kan öva på att leka snällt med hundarna och katten. Jag tänkte skriva enskilt om katten vi tingat med bild och vad jag tänkte köpa. Det är ju massvis som man behöver.

Så iallafall. Vad tror ni? Vill ni börja ställa lite roliga frågor? Eller vettinriktade och etikett vid annorlunda situationer eller där man känner sig trygg. Ni följer mig ju också som nybörjare som både villaägare samt mamma, katt och hundägare, allmänt påhittig och kanske också rätt duktig på att inreda. Sen har jag en jävla massa hobbies och tid i nuläget. Så det blir jättekul med ett litet uppdrag.

Ja, jag kanske till och med kan tänka mig svara på enstaka simplare it-frågor om ni nu inte kommer på något bättre. Även fast jag är mammaledig så jobbar jag trots allt på Microsoft när jag inte är ledig så jag kan nog mer än medlet av IT-gurus där ute. Men då får det vara en seriös och bra ställd fråga annars vill jag inte svara. Klädsel är jag också bra på när det kommer både till moderna och mer finare tillställningar och vet till och med vad folkdräkt och traditionsdräkt klassas som. Jag vill faktiskt ha en folkdräkt en dag. Men de är så jävla dyra och ofta custom. Helvete om man som jag pendlar i vikt konstant fram och tillbaka som Oprah, ett program jag inte följer för jag pallar typ inte med Amerikaner alltså.

Nej, tillbaka till mina mails och Windows-update samt också slutförandet av dagens uppgift, köpa hem maten. Det kom så jävla många nya uppgifter idag som jag lyckades beta av att jag är fullkomligt slut. Jag kommer sova som en stock hela natten. Men maila jättegärna, söta och snälla in era frågor, ni ser inskruktioner överst i kategorin FRÅGA PETRA.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *