Mathem och produktiva listan.

Alltså visste ni att man till och med kan köpa leksaker på mathem.se? Det är ju helt galet. Så sitter jag här och blir lite Legosugen helt plötsligt och pallar knappast åka till en leksaksaffär i Täby Centrum som jag gissar är närmst. Förutom kanske Lidl. Men vem fan köper Lidl. Jag handlar inte på Lidl efter att pappa principiellt sa att det var fel. De har dåliga arbetsförutsättningar och dålig kvalité. Sen har den stämpeln suttit kvar och jag handlar inte på Lidl än idag. Jag undviker faktiskt till och med Lidl eftersom jag alltid får en dålig känsla i deras butiker. Nej så jag måste handla mitt akuta lego online.

Men det är tur, för lego är en utmärkt sistaminuten-köp till syskonbarn och andra man ska på kalas hos. Jag är för organiserad generellt för att kunna dyka upp utan och ärligt skylla på att jag glömde. Där också, har jag ett fläckfritt presentregister. Och nu är jag så hembekväm jag bara blir. Jag är säkert en av mathems-storkunder. Fast de har ju rätt många. Jag var effektiv och lämnade med några gamla mathem-kassar idag när de dumpade maten. Men inte alla, jag behöver några kvar. Jag lägger nämligen ner saker till komposten i dem samt packar botten av matavfallskassarna med dem också. (Ni vet de bruna som kan kan slänga separat).

Jo jag får mycket gjort just nu när jag börjat med min todo-list som jag försöker skriva något på varje dag just nu. Men det är ju också så att jag ska orka. Jag har ju alltid en liten period då jag orkar mycket och sen en lugnare period då jag inte orkar så mycket. Sen spelar ju Alexanders humör och åsikter roll dessutom. Idag blev det en del gjort. Jag har köpt en eltandborste, tvättat och städad tvättstugan samt organiserat mer. Jag har så mycket prylar att jag drunknar i saker och då måste man fan vara bra på att organisera. Så det tar mig så klart en del tid. Men till slut blir det bra.

Jag hann med ett bad nu precis och ett lyxigt sådant med soundtracket till Lord of the Rings och annat najs i min Harmoniska lista på Spotify. Men den innehåller mycket blandad avslappningsmusik och jag gillar att lyssna på sånt i badet medans jag varvar ner. Nu använde jag min badsaltsmix som jag blandat själv. Denna av lite oljor, havssalt, rosblad, grönt thé och lite lavendel. Jag plockar ju blombladen själv i tomten och blandar ner. Det blir lite stökigt efter, men jag tycker att det är värt det. Man får köra med en sån slaskbrunn när man tömmer vattnet.

Det kändes riktigt bra att unna sig ett torsdagsbad när jag fått så mycket gjort idag. Men som ni kanske förstått om ni hållit er uppdaterade om allt jag spammar nätet med, så tillkommer det uppgifter hela tiden som jag tycker är värda att notera. Sen kan jag spara och plocka fram och känna mig duktig någon gång. Det finns ju som en punkt på vad de “mest framgångsrika kvinnorna gör” make lists varje dag. Men jag orkar inte vara så satans produktiv varje dag. Så det får bli lite som det kommer. Jag sov jättedåligt idag eftersom jag får besvär av min bruxism (tandgnissling) som jag lidit av i många år. Jag börjar få så svåra besvär nu med allt som hänt så att det påverkar min livskvalité samt vardag. Men jag har faktiskt mailat vårdcentralen och bett om en tid så jag kan få lite hjälp. Bäst att passa på och ta tag i saker nu när jag orkar… 🙂

Till middag ikväll ska vi äta falukorv i ugn, en av mina stora favoriter som det var ett tag sen vi åt. Sen ska jag försöka gå och lägga mig tidigt och fortsätta med min lista imorgon istället…

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *