4 månader och fortfarande lika glad.

Och så var det lördag. Veckans näst bästa dag i min mening. Man kan sova länge och vara uppe sent. Jag gör visserligen som jag vill och känner för typ alla dagar just nu. Men jag styrs o andra sidan också av en annan person. Men han är väldigt enkel att ha och göra med fortfarande. Han kan inte röra sig så mycket mer än rulla. Han har dock lyckats förflytta sig en bra bit genom rummet med sitt rullande. Men det tar han ju en stund som sagt. Sen äter och sover han ofta och mycket. Han är en ganska matglad bebis och tycker om typ allt han har fått smaka. Det var till min chock då jag erbjöd honom frutris på banan och aprikos och han bara spottade ut allt. Men jag kom fram till att det är kanske nu han börjar utveckla en känsla för smaker. Gröt som han fått smaka en gång tyckte han var jättegott och blev jätteilsken när jag sölade med skeden. Öhhöhh, låter han hetsigt. Sen till slut försöker han ta skeden ifrån mig om jag inte är snabb och kladdar runt en massa.

Lilla grötmonstret fyller 4 månader idag. Han fick sin första 4-månadersnapp igår. Han tyckte att de var jättebra med bättre sidostycken så han kunde ta ut och stoppa in nappen så mycket han ville. Han har verkligen börjat använda sina händer ordentligt nu och är ganska skicklig på att ta tag i saker som han vill. Jag undrar när han kommer kunna börja krypa? Han ligger gärna på mage och rullar. Men när han försöker dra sig framåt så blir han arg för att det inte går. Men jag brukar låta han kämpa en liten stund så han övar ordentligt.

Jag hoppas jag inte pratar för mycket om min bebis. Jag själv blir ofta helt matt av att höra andra föräldrars härjande om parfymfritt hit och dit. Spädbarnsdöd och gifter här och där. När jag föddes så rökte båda mina föräldrar och inomhus. Min mamma rökte när hon ammade mig och drack sprit. Vi i Sverige drabbades också hårt av Tjernobyl när jag var liten. Min mamma var forskare på Strålskyddsinstitut på den tiden och man plockade in mig för att bli den yngsta i Sverige att ta tester på. Naturligtvis minns jag inte detta men ett senare tillfälle då vi kom på återbesök för att kolla min radioaktivitet. Jag har själv sett mina egna mätningar i efterhand eftersom jag skrev en uppsats i ämnet miljögifter. Det var en mycket kraftig ökning ungefär ett halvår efter kärnkraftsolyckan och man misstänker att det fanns i kosten. Till exempel komjölk, fisk och svamp var potentiella radioaktiva måltider. Vi har idag som många säkert vet fortfarande problem med en del insjöar men också vilt. Man tror att vildsvin bufflar upp en del från marken dessutom. Men radioaktivitet är lurigt, det fäster sig på små punkter som kan vara stora som ett mynt där det är skyhögt och sen en meter ifrån knappt någon alls. Så är det i staden Prypjat i alla fall. Men där är områden fortfarande farliga av vistas i ens i några timmar.

Idag har vi en gemensam lista att jobba efter. Men det blir lugnt också. Jag kunde inte sova så bra på grund av värk i käken. Jag hoppas att det går över snart. Jag behöver ta mycket värktabletter vilket jag inte är en fan av i längre perioder. Men jag ska försöka vila lite också i helgen.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *