Crocs and Babyragquilts.

Ni vet, det är ju lite kul att bo i hus nästan på landet… Jag tog mig en spontan tur i kvällskylan runt ägorna. Det är 1080kvm som tomt. Så det blir ett passligt litet varv. Kolla till komposten, grinden, spana på mitt humlebo och sen mot fågelholken. Den som Stella försöker riva så hon kan få äta alla fågelfrön. Jag har köpt en ny som ska bli inbrottssäker av Stella. Visst är fågelfrön goda, men inte alls anpassade för Stellas mage och hon blir alltid dåligt. Ändå kämpar hon för sina frön.

Jag har slutat mata fåglarna eftersom det bara är Stella som äter av fröna. Istället satte jag igår kväll upp såna talgbollar högt upp i trädet. Dit ska hon inte lyckas ta sig den lilla frötjyven. Hon tittade besviken nere på marken. Inga frön. Jag knatar vidare med mina fodrade Crocs. De är svinsköna och också okej för mindre ärenden ute på tomten. Jag har annars inomhusskor numera eftersom vårat golv är så kallt. Så jag har beställt lyxiga och coola inomhustofflor från Etsy. En av mina bästa inköpsställen faktiskt. Både smycken och annat kul. Så jag får börja länka mer av sådana saker också.

I alla fall, jag går runt och börja frysa om öronen. Jag har så många platser för allt att jag glömmer bort vad som är vart. Jag får kanske rita en karta en dag. Men jag är väl organiserad ändå. Ett måste om man hoordar så mycket som jag. Men allt är inte mitt fel, jag sitter inte bara med mitt egna hoordande utan också 4 generationers. Det är fullkomlig kaos överallt och bara jag har koll på ordningen. Niclas är ju så snäll och låter mig göra en himla massa system och lådor överallt. Men han har själv ganska dålig koll på var alla våra saker är. Så skulle något hända mig nu så skulle han antagligen gå in i väggen av allt. Men som tur är så lever jag och mår väl.

Men jag sover så klart lite sämre eftersom jag har sån huvudvärk. Jag måste nästan behandla den varje dag nu i en längre tid. Det är ju också begränsat vad jag kan lindra huvudvärken med. Men jag prövar lite ansiktsmassage på mig själv från en länk jag hittade på Ansiktsmassge.se och det hjälper faktiskt en del. Tydligen kan man förebygga rynkor och få en piggare uppsyn dessutom. Så det ska jag försöka fortsätta med. Men jag tycker att jag kan bli lite yr ibland av allt tryckande. Men innan man somnar är det ju perfekt.

Ja det är väldigt stjärnklart här ute i Vallentuna. Jag stannar ibland upp och stirrar mot de små ljusen som syns överallt. Vi har inte så mycket belysning som stör vår stjärnbild utan bara gatlampor intill gatan. Men i varje hus syns det lampor och någon är troligen hemma även om det är knäpptyst. Jag hör enbart mina egna andetag och Wilmas frustande intill mig. Hon vill gå in eftersom det är så kallt. Vi tvingar alltid med dem på minst ett varv runt innan vi lägger oss. De börjar lära sig detta och springer i princip ibland bara runt så snabbt de kan. De drar visserligen ur sig energi men får inte så mycket gjort.

Jag måste köpa mig en sån där rysk vinterhatt med öronlappar och päls. Ser riktigt bad ass ut när de står och frustar. Kallt, kallt kissa nu hundjävel. Jag måste in till min vodka… Så mitt tips till er framtida villaägare eller bara er med kallt golv är att köpa ett par schyssta tofflor som är lätta att skifta mellan. Crocs är storslaget bäst utomhus eftersom de är slappa och mina är dessutom fodrade så de funkar alla årstider men blev varmt på dagen på sommaren. Men då är man nog gärna barfota av och till. Mina Crocs blev inte så snygga som jag hade hoppats däremot. De är bajsbruna med brunt fluff som sticker upp. Jag ville ha svarta och pryda de med döskallar och något annat fräckt. Men nu kan jag väl i bästa fall försöka göra något åt den fula färgen. Eller bara strunta i det. Vi får se. Men på bild nedan syns mina nya tofflor, handgjorda med lädersula och fleece inuti. Jättemysiga. Dock är leveranstiden ganska lång eftersom de görs mot beställning på Babyragquilts som är en butik på Etsy. 2-4 veckor har det tagit beroende på tillfälle. De senaste beställde jag innan jul och då var det nog lite längre tid på leveranserna.

Idag, tisdag så orkar jag inte gör någon lista. Jag har kvar mer än hälften från måndagen och orkar inte riktigt på grund av huvudvärken. Så jag ska nog lägga mig och kolla på Historiska hemligheter på SVTplay. Alternativt spela lite wow, jag har knappt spelat något alls på flera dagar. Eller så ser jag morgonens repris av morgonstudion så jag blir lite uppdaterad om omvärlden.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *