Sång till friheten.

Skriven av kubanen Silvio Rodríguez Domínguez 1980. Texten översattes till svenska av Björn Afzelius som spelade in låten 1982. Jag själv är inte ett så stort fan av låten i sig av olika anledningar. Men den var också den 3:e låten i ordningen av låtar som spelade på pappas begravning. Den är ganska fin faktiskt. Och ganska glad och uppiggande på samma gång. Vi märkte hur stämningen ökade i kapellet från den tidigare sorgfyllda stämningen. Där kunde man börja begrunda vem pappa var och vad han åstadkommit i sitt relativt korta liv. Att han var älskad och omtyckt av sina nära och kära.

Alexander gillar så klart låten. Han gillar dock det mesta som vi lyssnat på men har några favoriter tycker jag mig märka. Han börjar bli så pass närvarande att man lätt kan märka vad som är kul och inte. Och han är fortfarande väldigt glad av sig. Just nu är han kvar i sovrummet och sover ensam och jag sitter på nedervåningen med monitorn. Såna här mornar är sköna när jag får lite tid själv att begrunda och söla lite. Jag fick en massa städat igår och sorterar på. Sen håller jag på och ordnar med böckerna i vårat bibliotek där det också är rätt kaos.

De kommande dagarna blir ganska fyllda med aktiviteter så idag blir kanske en av de dagarna då jag kan passa på och få lite saker gjort men samtidigt också vila lite. På fredag opererar jag vänsterhanden och kommer vara rätt passiv skulle jag tro. Den här operationen sker under lokalbedövning och jag är vaken så det är ett mindre ingrepp. Men det gör ganska ont när bedövningen släpper och jag lär ligga bänkad i sängen en del gissar jag. Jag trivs ju rätt bra i min säng från Capre Diem som vi köpte i somras. Den är så där ställbar så jag kan sittligga lite och kolla på tv. Sen har jag hittat massvis med spännande saker att se. Så det ordnar sig nog.

Men imorgon ska jag både duscha och tvätta håret ordentligt eftersom det blir svårare med endast högerhanden. Man får ju inte blöta ner sitt bandage som man har på vänsterhanden så man måste ha en sån plastpåse när man duschar över handen. Så det är jobbigt. Jag har dock bokat in ett återbesök hos frisören under tiden som stygnen och bandagen är på så kan hon tvätta mitt hår åt mig. Det gäller att passa på.

Jo, idag ska jag försöka få lite mer gjort och städa det sista. Så vi hörs vidare. Hoppas ni alla får en härlig onsdag.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *