Lägesrapport och små världsliga ting.

Jag blir lite mindre aktiv på sociala media av min skadade hand. Det går okej att skriva som nu. Men inte helt perfekt och skriver jag mycket gör det ont trots starka Alvedon. Jag har recept från kirurgen, men egentligen kan man givetvis dosera själv med halvtabletter och sånt och få ut samma dos. I alla fall, jag är lite begränsad men ändå på gott humör. Vi har hjälp här också som styr upp vårat hem. Jag skriver upp mina listar och så jobbar de på med möbler, tavlor och sånt som ska placeras om. Det blir jättefint här hemma. Och det är roligt sällskap.

Vi mini-lanar lite i vårat arbetsrum där vi har 3 stationära datorer. Jag och Niclas köpte ju varsina splitternya i somras eftersom våra tidigare var 3+år och vi kände att vi skulle unna oss efter försäljningen. Och det har vi ju gjort. Sen fungerade min gamla dator så pass bra och jag har ju renoverat den och fixat. Så den är vår server/reservdator här hemma och bra i spelsammanhang. Jag utmanade i UT (unreal tournament) men fick pisk direkt av Carl och alla bots. Jag som var så duktig på FPS i min ungdom. Men jag spelar ju inte sådant längre.

Sen har jag övat mer gitarr. Det låter bättre och bättre. Alex är lika förtjust oavsett dock. Bara man ger ifrån sig ljud så är han glad. Vi har varit i stan en snabbis idag på Akademikliniken Gärdet. Jag ska äntligen fixa mitt vanprydande ärr på vänster överarm. Hon kunde göra operationen i slutet av februari då min hand läkt ordentligt. Sen kommer jag få ett fint litet ärr istället för en utstickande hudflik. Det ser jättekonstigt ut och skaver ibland. Det syns inte alltid, men ibland ganska mycket. Jag tycker det är jobbigt på sommaren då jag vill ha linne men hatar mitt ärr. Så det ska vara så skönt att efter 20 år kunna få det åtgärdat. Jag hade ingen aning om att ingreppet skulle vara så enkelt.

Det var en jätteduktig kvinnlig kirurg som kikade på Akademikliniken och sa att det där kan vi ta om en månad. Själva ingreppet tar inte mer än en kvart och du lokalbedövas ändå. Jag blev så glad. Det tar vi sa jag, så snart det går efter handen. Hon berättade för mig då att, precis som med handen ska du sluta äta Omega 3 inför detta. Jaså? Sa jag, ja alltså det ökar blödningar och det vill vi inte. Sen så klart NSAID-preparat.

Så jag har tur, för mina Omega-3 är slut men ligger outcheckade hos Shopping4net. En grymt bra webbutik för vitaminer, hälsokost, en del smink, parfymer, och jag har faktiskt köpt några Kosta Boda-glas där då de hade sommarrea. De glasen är så jävla dyra så då vill man ju passa på om det är 100:- billigare per glas. Men ni vet ju också att jag gärna köper begagnat. Ett plus med Shopping4net är också att de använder sig av Sponsorhusets välgörenhetskampanj som jag uppskattar. Det är alltid ett plus med butiker som vill ge en del av sina förtjänster till välgörande ändamål och ibland motiverar jag mina köp med att det faktiskt medför lite gott också. Jag har fortfarande Diabetesfonden just nu. Som ni vet är det en vanlig folksjukdom och 5 personer om dagen dör av eller till följd av sjukdomar som uppkommer till följd av diabetes. Det är alltså 1825 personer om året som dör av en relativt vanlig folksjukdom. Sen har vi ett så stort antal människor som blir sjuka och måste anpassa sitt liv drastiskt. Det kan gå väldigt fort för personer med svår diabetes.

Jag läste någonstans att vi pratar om ett fåtal timmar som en medvetslös diabetiker kan bli liggandes utan assistans om de ska överleva. Det beror så klart på deras hälsa och förutsättningar. Men de dör om de inte får hjälp ganska omgående i alla fall. Men de flesta med diabetes lär sig leva med det. Så som min pappa. Han hade bra värden vid obduceringen och enda substanserna man hittade var Metoprolol som är ett blodtryckssänkande. Så det är ett stort mysterium.

Visste ni förresten att blodtryckssänkande görs på ormgift? Ormar använder sitt gift för att långsamt sänka blodtrycket tills sina offer dör. Så i mindre mängd och kemiska omvandlingar så voila har vi en omfattande medicin som räddar liv varje dag. Jag stötte på detta i en av Netflix 72 Dangerous Animals: Latin America.. Och där har man då till exempel en supergiftig orm som lever på en isolerad ö. Ön kallas ofta för “Snake Iland” men heter egentligen Ilha de Quimada och ligger i Brasilien. Ormen heter Bothrops insularis och kallas för Golden Lancehead.

Men ormen är inte bara livsfarlig, den är även utrotningshotad och står listad på IUCN. Man berättar i programmet att man jobbar hårt för att bevara ormen men att det är knepigt. Snake Iland är rankad som en av Världens sju farligaste platser som har en spännande samling av platser och faror. Bolivia har dessutom 2 extremt farliga platser så dit blir det ingen semester men det är nog inte ett så vanligt resmål oavsett i och med deras ekonomiska situation. Men de har en del fantastiska platser och väldigt växlande med tropiker i låglandet och polarklimat i deras höga bergskedjor i Anderna, världens längsta bergskedja som omfattar ett antal länder i Sydamerika.

“The effects of envenomations by lanceheads include swelling, local pain, nausea and vomiting, blood blisters, bruising, blood in the vomit and urine, intestinal bleeding, kidney failure, hemorrhage in the brain and severe necrosis of muscular tissue.[6] Chemical analysis of the venom of B. insularis suggests that it is five times as potent as that of B. jararaca and is the fastest acting venom in the genus Bothrops.[4] They have hemotoxic venom that eats away at flesh and tissue to digest the prey item before they swallow it. Bothrops insularis also have some neurotoxic venom that kills the prey item.” Wikipedia Bothrops insularis


Men nu ska jag lämna tangentbordet och fixa vidare. Så jag lämnar er med alla mina se samt lästips och kanske något att fundera på. Bilderna är såklart på ormen som ser riktigt obehaglig ut. Nej tack till ett bett av den och så 2 vackra platser i Bolivia. Den vägen som ni ser är också en av världens farligaste vägar som ni kanske misstänker. Och så Anderna, som är så vackert. Sen plockade jag fram två bilder från just Ilha de Quimada. Proibido, förbjudet.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *